Multe și mărunte: Vlăduţ Simionescu ratează CE

miercuri, 18 noiembrie 2020, 06:37
3 MIN
 Multe și mărunte: Vlăduţ Simionescu ratează CE

 

Sportivii Vlăduţ Simionescu şi Corina Căprioriu-Ştefan care făceau parte din lotul naţional de judo, ratează participarea la Campionatele Europene de seniori de la Praga după ce au fost depistaţi pozitiv la coronavirus. „Din nefericire, pentru că era într-o formă bună, pe Corina Căprioriu a lovit-o COVID nu a putut să facă deplasarea. La masculin avem problema favoritului nostru care se înscria la o medalie, Vlăduţ Simionescu, care la testul pe care l-a făcut vineri a fost depistat pozitiv la COVID şi a trebuit să-l ţinem acasă pentru că prevederile sunt foarte drastice”, a declarat Cozmin Guşă preşedintele FR Judo. România participă la Campionatele Europene de Judo de la Praga, care se vor desfăşura între 19 şi 21 noiembrie, cu 13 sportivi, 8 la masculin şi 5 la feminin.

Încă un meci anulat

Meciul Elveţia – Ucraina din Divizia A a Ligii Naţiunilor a fost anulat. Partida a fost anulată de autorităţile sanitare din Lucerna, nu de UEFA, după ce în echipa oaspete s-au înregistrat, marţi, încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus, pe lângă cele trei anterioare. „Din cauza deciziei Departamentului de Sănătate din Cantonul Lucerna de a plasa în carantină întreaga delegaţie a selecţionatei ucrainene, meciul din Liga Naţiunilor dintre Elveţia şi Ucraina nu poate avea loc”, se arată pe site-ul federaţiei ucrainene. În timp ce UEFA şi federaţiile elveţiene şi ucrainene erau dispuse ca meciul să se joace, „o decizie privind viitorul acestei partide va fi luată de UEFA”, a adăugat federaţia ucraineană. Întânirea era programată, marţi, de la ora 21.45, la Lucerna, în ultima etapă a Grupei 4 a Diviziei A a Ligii Naţiunilor.

Se amână iar meciul SCM?

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a anunţat că EHF a amânat meciul cu Borussia Dortmund, din 22 noiembrie, după ce formaţia germană a fost obligată să intre în carantină de propriile autorităţi, în urma partidei cu Györ, echipă la care sunt mai multe testări pozitive. Partida era programată în 22 noiembrie, în deplasare. EHF listează toată etapa, inclusiv meciul Györ – Buducnost, din 21 noiembrie, fără a preciza oficial despre eventuale amânări.SCM Râmnicu Vâlcea mai are trei meciuri amânate din motive pandemice: cu Podravka, turul cu Borussia şi cel cu Buducnost.

Conflict între norvegieni şi nemţi

Internaţionalii norvegieni, între care şi Erling Haaland, au fost obligaţi se federaţie să respecte carantina de zece zile, însă acest lucru a dus la dispute cu echipele După cazul de Covid-19 al lui Omar Elabdellaoui, toţi internaţionalii norvegieni au fost plasaţi în carantină. iar meciul cu România a fost anulat.Federaţia Norvegiană solicită ca această izolare să fie respectată şi de jucători, la revenirea de la cluburi în această săptămână, chiar din afara Norvegiei. Aceasta subliniază că jucătorii şi-au acordul în scris în acest sens,însă cluburile din Germania, între care Dortmund, le RB Leipzig şi Hertha Berlin se opun.Deoarece carantina i-ar interzice lui Haaland să joace, sâmbătă, în Bundesliga, situaţia fiind la fel pentru atacantul de la Leipzig Alexander Sörloth şi portarul de la Hertha Berlin Rune Jarstein.

Un mare campion aproape de puşcărie

Atletul kenyan Conseslus Kipruto, campion mondial în proba de 3000 m obstacole, este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 15 ani şi a fost eliberat pe cauţiune, luni, după ce a pledat nevinovat.  Potrivit L'Equipe, Kipruto a fost inculpat în virtutea legii kenyene împotriva „pângăririi” – adică raporturi sexuale cu o minoră de până în 18 ani. Dacă este găsit vinovat, Kipruto riscă 20 de ani de închisoare. Kipruto este acuzat că a avut relaţii sexuale cu tânăra de 15 ani la 20 şi 21 octombrie. El a fost reţinut în 11 noiembrie.Conselsus Kipruto a câştigat titlurile mondiale în 2017 şi 2019 şi titlul olimpic în 2016.

 

Comentarii