Multe si marunte: Wild cards la Cupa Davis

joi, 27 septembrie 2018, 01:43
5 MIN
 Multe si marunte: Wild cards la Cupa Davis

 

Marea Britanie, echipa lui Andy Murray, şi Argentina, echipa lui Juan Martin del Potro, au primit wild card-uri pentru Cupa Davis, competiţie de tenis pe echipe care se va disputa, începând din 2019, într-un nou format. Croaţia, Franţa, Spania şi SUA, semifinalistele din 2018, sunt calificate direct, iar celelalte 12 echipe vor fi stabilite după un baraj de calificare, programat în 1-2 ferbuarie 2019. Belgia, Serbia, Australia, Italia, Germania, Elveţia, Kazahstan, Cehia, Suedia, Austria, Canda şi Japonia vor fi capi de serie la tragerea la sorţi a întâlnirilor de baraj, programată miercuri, la Londra. Turneul final al Cupei Davis, la care vor participa 18 echipe, se va desfăşura, între 18 şi 24 noiembrie 2019, la Madrid. În acest sezon, finala Cupei Davis, ultima după vechiul format, va avea loc la Lille, între Franţa şi Croaţia, între 23 şi 25 noiembrie.

Handbal pentru tot poporul

Federaţia Română de Handbal a semnat, miercuri, un contract cu SRTv, care prevede cedarea drepturilor de televizare a partidelor echipelor naţionale de handbal pentru următorii doi ani.  Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, speră ca handbalul să crească din punctul de vedere al vizibilităţii odată cu semnarea acestui parteneriat. "Pentru noi este un deziderat împlinit, vrem ca handbalul să intre în casele tuturor românilor. Considerăm că este un pas bun şi îmi doresc ca toţi cei din handbal şi din Televiziunea Română să creştem acest produs, să ne bucurăm cât mai mult de echipele reuşitelor naţionale”, a spus Dedu.

Sancţiuni de la FRF

Tehnicianul echipei FC Botoşani, Costel Enache, a fost suspendat două jocuri şi penalizat cu 360 de lei după ce a fost trimis în tribună la meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, disputat la 22 septembrie, în Liga I. La partida de sâmbătă, Enache a fost trimis în tribună pentru proteste, după ce oaspeţii au marcat golul de 2-0, în minutul 45. Comisia de Disciplină a FRF a mai decis, miercuri, ca Luis Aurelio, de la Gaz Metan Mediaş, eliminat în minutul 55 al partidei cu Astra Giurgiu, să fie suspendat un joc şi penalizat cu 740 de lei.

După incidente la meciurile CSM Politehnica Iaşi – Dinamo şi FCSB – Dunărea Călăraşi, Politehnica Iaşi şi FCSB au primit avertisment.

Oaidă aşteaptă FCSB

Răzvan Oaidă (20 de ani) a reuşit să se impună la FC Botoşani, motiv pentru care a ajuns să evolueze şi pentru naţionala U21. Valeriu Iftime, preşedintele clubului din Botoşani, a declarat că Oaidă este urmărit de echipe din Italia şi Spania, dar că aşteaptă ofertă de la FCSB. Oaidă este monitorizat, dar când eşti pe locul 12 pică semnalul. |ştia au antenă numai de la locul 5 în sus. De la locul 10 se strică semnalul. Oaidă e monitorizat de echipe din Italia, Segunda Division, nu din România. În România, fie vorba între noi, în afară de FCSB nu te monitorizează nimeni. Dacă nu te monitorizează FCSB şi domnul Becali, la revedere. Pentru că nimeni nu are bani", a spus Valeriu Iftime.

Apel rusesc la TAS

Federaţia Rusă de Atletism a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a fi reintegrată în IAAF, for care a suspendat-o în 2015. Forul de la Moscova a depus apelul marţi şi cere anularea deciziei Consiliului IAAF din 27 iulie. Săptămâna trecută, Agenţia Mondială Antidoping a ridicat suspedarea agenţiei antidoping din Rusia (RUSADA), în ciuda unei puternice opoziţii venite din lumea sportului, care consideră că RUSADA nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii. Rusada era suspendată din noiembrie 2015. În ceea ce priveşte Federaţia Rusă de Atletism, IAAF a decis, la 27 iulie, menţinerea suspendării forului din competiţiile internaţionale. IAAF a subliniat progresele semnificative făcute de Rusia în domeniul antidoping, însă a menţionat că mai sunt paşi de făcut. Rusia este suspendată din competiţiile internaţionale din noiembrie 2015, din cauza dopajului.

Bölöni, suspendat pentru “coaching” nepermis

Antrenorul echipei Antwerp, Laszlo Bölöni, a primit două sancţiuni din partea Comisie de litigii a federaţiei belgiene de fotbal (URBSFA), informează Le Soir. Tehnicianul român a fost suspendat două meicuri şi va trebui să plătească amenzi în valoare de 3.000 de euro, după meciul cu Anderlecht, disputat la Bruxelles, la 2 septembrie, în etapa a VI-a a campionatului şi încheiat la egalitate, 1-1.  “Laci”  a fost trimis în tribună în minutul 27, după o dispută verbală cu arbitrul partidei, Wim Smet. Pentru acest incident, Bölöni a fost suspendat două jocuri şi amendat cu 2.000 de euro. Odată ajuns în tribună, antrenorul a continuat să ofere indicaţii elevilor săi. Pentru că a comunicat cu staful şi cu unii dintre jucătorii săi, Bölöni  a mai primti o sancţiune de 1.000 de euro. În faţa comisiei, Bölöni a recunoscut că a comunicat cu team-manager-ul Frederic Leidgens.

Noul tovarăş al lui Räikkönen

Italianul Antonio Giovinazzi va fi al doilea pilot titular la echipa Sauber în sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Formula 1, urmând a-l avea coechipier pe finlandezul Kimi Räikkönen. În vârstă de 24 de ani, Giovinazzi este în sfera de influenţă a Ferrari, echipă pentru care a fost pilot de rezervă şi care l-a direcţionat către team-urile client, Sauber şi Haas. Sportivul a debutat în Formula 1 în 2017, tot la Sauber, luând startul în primele două curse ale sezonului trecut, în Australia şi China, în locul lui Pascal Wehrlein, indisponibil din cauza unor probleme medicale. În 2019, Giovinazzi îi va lua locul suedezului Marcus Ericsson, care va rămâne în cadrul echipei, ca al treilea pilot. De curând, Ferrari şi Sauber au anunţat o "rocadă" între Kimi Räikkönen şi Charles Leclerc. Pilotul din Monaco, în vârstă de 20 de ani, va trece la echipa de la Maranello în 2019, alături de germanul Sebastian Vettel şi în locul finlandezului de 38 de ani, care revine la team-ul pentru care a debutat în Marele Circ, în 2001.

 

Comentarii