Musafiri neaşteptaţi la Cluj?

sâmbătă, 11 august 2018, 01:43
3 MIN
 Musafiri neaşteptaţi la Cluj?

 

Echipa Dudelange din Luxemburg a învins în deplasare cu 2-1 pe Legia Varşovia în prima manşă a turului preliminar al Europa League. Ce a făcut joi seară diaspora fotbalistică românească

Formaţia Rapid Viena, la care evoluează Andrei Ivan (intrat în min. 68), a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-2, de Slovan Bratislava, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Vienezii au marcat primii prin Schwab (’12), dar formaţia slovacă a întors scorul datorită reuşitei lui Bojikov (’29) şi autogolului lui Barac din min. 49.  Câştigătoarea dublei manşe va juca în play-off-ul Ligii Europa cu FCSB sau Hajduk Split, echipe care au remizat în meciul tur, scor 0-0. O surpriză imensă a înregistrat, însă, formaţia luxemburgheză Union Dudelange, care a depăşit în deplasare formaţia poloneză Legia Varşovia cu 2-1. Oaspeţii, cu patru francezi şi trei nemţi în unsprezecele de start, au marcat primii în min. 24, prin Couturier. Vârful spaniol al Legiei, Carlitos Lopez a egalat trei minute mai târziu, însă un alt spaniol de la echipa varşoviană, Astiz,  a fost eliminat direct cu puţine secunde înainte de pauză. În min. 62, un alt francez, intrat de pe bancă (Turpel) a adus formaţia din Marele Ducat în avantaj şi echipa tehnică de la CFR Cluj trebuie să ia în considerare şi varianta unui advesar luxemburghez în retur. Union Dudelange este antrenată de Dino Toppmöller, fiul tehnicianului care a condus echipa Bayer Leverkusen în finala Ligii Campionilor 2002. În cazul în care se întâmplă minunea şi Craiova elimină pe RB Leipzig din turul III, adversara oltenilor se va alege dintre echipa ucraineană Zoria Luhansk şi Sporting Braga. Primul meci s-a jucat pe terenul ucrainenilor şi s-a încheiat cu scorul de 1-1, prin golurile marcate de Horta (’69) pentru lusitani şi Karavaev (’72).

În afara meciurilor care decid adversarii prezumtivi ai echipelor noastre în play-off-ul Ligii Europa, mai interesează prestaţiile jucătorilor români din “diaspora”. Astfel, fundaşul român Cosmin Moţi a înscris golul victoriei echipei sale, Ludogoreţ Razgrad în partida disputată pe teren propriu cu formaţia bosniacă Zrinjski Mostar (’16). Atât Moţi, cât şi Claudiu Keşeru au jucat tot meciul.  Formaţia rusă FC Ufa, din capitala Başkiriei, cu ex-dinamovistul Nedelcearu integralist, a învins extrem de greu pe teren propriu echipa din Luxemburg, Progres Niederkorn. În schimb, un alt fundaş român, Gabi Tamaş, a suferit cu echipa sa, Hapoel Haifa, o înfrângere severă pe teren propriu: 1-4 cu Atalanta, deşi israelienii au deschis scorul în min. 7. În meciul Nordsjælland  (Danemarca) – Partizan Belgrad, scor 1-2, ex-stelistul Gabriel Enache a fost introdus doar în timpul adiţional.

În prima manşă a turului III preliminar al Ligii Europa s-au înregistrat câteva rezultate surprinzătoare: Dinamo Minsk – Zenit St. Petersburg 4-0; Sturm Graz – AEK Larnaka 0-2; FC Trencin (Slovacia) – Feyenoord Rotterdam 4-0; Basakşehir (Turcia) – FC Burnley 1-0.

 

Comentarii