N-am prins prima grupă valorică

miercuri, 24 aprilie 2019, 01:43
2 MIN
 N-am prins prima grupă valorică

România ar putea juca anul viitor în Fed Cup din nou cu Cehia sau Franţa, însă este foarte posibil ca formatul competiţiei să se schimbe

 

 

 cu România a coborât o poziţie în clasamentul Cupei Federaţiei, până pe locul 6, cu 7.562,5 de puncte, şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Grupei Mondiale I, ediţia 2020. Româncele ar putea da piept în primul tur cu Cehia (locul I, 28.835 de puncte), SUA (locul II, 22.160 de puncte), Franţa (locul III, 17.100 puncte) sau cu Australia (locul IV 14.160 de puncte). În urna a doua se vor afla România, Belarus (locul V, 11.880), Germania (locul VII, 6.822,5) şi Spania (locul VIII, 5.532,5). Această situaţie este valabilă dacă ITF va păstra formatul actual al FedCup şi pentru anul viitor, însă federaţia internaţională studiază posibilitatea de revizui şi această competiţie, cum a făcut cu Cupa Davis.

În februarie, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), David Haggerty, a anunţat că forul mondial va schimbă radical formatul Fed Cup.  Britanicul din fruntea tenisului mondial a anunţat că Fed Cup va avea, începând cu următoarea ediţie, o nouă faţă, şi că cele mai bune echipe vor disputa un turneu final programat în luna aprilie.   “Vom schimba şi sistemul din Fed Cup. Echipele vor juca mai întâi o prima manşă pe teren propriu sau în deplasare, iar cele mai bune 12 echipe vor lupta pentru trofeu în luna aprilie”, a spus David Haggerty într-o conferinţă de presă.  Mai mult, oficialul ITF a menţionat că sunt şanse mari că turneul final să aibă loc în Ungaria, la Budapesta.  “Căutăm unn loc în care să organizăm turneul, dar Budapesta are o şansă să organizeze finala Fed Cup”, a mai spus Haggerty.   Reprezentantul ITF a menţionat că, aproape sigur, aceste schimbări vor fi puse în aplicare din 2020. Dacă formatul actual al competiţiei va fi, totuşi,menţinut, meciurile din sferturile de finală ale ediţiei 2020 vor avea loc la începutul lunii februarie. România ar juca pe teren propriu cu Cehia sau Franţa, în deplasare cu Australia, iar gazda unei eventuale întâlniri cu SUA ar fi urma să fie stabilită ulterior.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii