Nemulţumiri la PLUS despre alianţa Chichirău-Bodea

sâmbătă, 20 iunie 2020, 01:50
2 MIN
 Nemulţumiri la PLUS despre alianţa Chichirău-Bodea

„Colegii noştri au preferat negocierile, nu competiţia“, spune Liviu Iolu, de la PLUS, cel ce a pierdut desemnarea drept candidat la primărie în faţa lui Cosette Chichirău (USR)

Într-un mesaj trimis pe grupul intern al membrilor PLUS, obţinut în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi“, Liviu Iolu, cel propus de PLUS drept candidat la Primăria Iaşi, variantă care a căzut la negocieri, susţine faptul că nu a fost de acord cu soluţia negociată în interiorul alianţei, de a o susţine pe Cosette Chichirău la Primăria Municipiului Iaşi şi pe Marius Bodea la preşedinţia Consiliului Judeţean.

„Încă de la începutul acestor negocieri atât eu cât şi Daniel (Şandru, n.r.) am intrat în cursă cu credinţa că putem fi un plus pentru organizaţie. Consider că cel puţin în alegerea pentru Primărie nu a fost o competiţie corectă, deschisă, transparentă din care ar fi avut de câştigat şi alegătorii, dar şi noi toţi, un candidat credibil care să aibă şi abilităţi politice dar şi competenţă dovedită. Colegii noştri au preferat negocierile, nu competiţia. Sper ca în viitorul partid fuzionat USR-PLUS acest lucru să nu se mai întâmple“, a spus Liviu Iolu în mesajul transmis membrilor PLUS. Acesta îl descrie pe colegul său Daniel Şandru ca fiind un „candidat redutabil şi cu anvergură la CJ“ şi spune că nici pentru această funcţie colegii de alianţă nu s-au arătat interesaţi de competiţie.

El mai scrie şi faptul că echipa de negociere simţit „rigiditate totală“ în toate aceste luni de discuţii şi că au decis „conştient să cedăm, dar cu condiţia să avem o reprezentare consistentă pe listele de consilieri“. Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, fostul candidat pentru Primăria Iaşului din partea PLUS, Liviu Iolu, a confirmat veridicitatea mesajului, dar nu a dorit să comenteze suplimentar, spunând că va susţine o conferinţă de presă în viitor în care va prezenta mai multe detalii.

 

Comentarii