Nicuşor Dan: În cel mai pesimist scenariu, preşedintele va retrimite legea la Parlament în octombrie – decembrie. Pentru Dragnea urmează o vară fierbinte

vineri, 06 iulie 2018, 17:07
1 MIN
 Nicuşor Dan: În cel mai pesimist scenariu, preşedintele va retrimite legea la Parlament în octombrie – decembrie. Pentru Dragnea urmează o vară fierbinte

Deputatul USR Nicuşor Dan afirmă că, în condiţiile în care Curtea Constituţională a programat pentru 17 septembrie dezbaterea excepţiilor ridicate pe Codul Penal, în cel mai pesimist scenariu preşedintele va retrimite legea la Parlament în octombrie – decembrie.

El spune că "urmează o vară fierbinte" pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

"Curtea Constituţională a programat pentru 17 septembrie dezbaterea excepţiilor ridicate pe Codul Penal. Asta înseamnă că, în cel mai pesimist scenariu, preşedintele va retrimite legea la parlament în octombrie – decembrie. Pentru Dragnea urmează o vară fierbinte. Se grăbeşte, e nervos. Vrea să-l suspende pe Iohannis", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

El mai spune că, în varianta pesimistă, după retrimiterea de către preşedinte, votul Parlamentului va fi definitiv.

"Să fim pregătiţi să reacţionăm puternic în zilele votului final din Parlament, adaugă deputatul USR.

Curtea Constituţională va dezbate în 17 septembrie sesizările formulate de PNL, USR, PMP şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra modificărilor aduse Codului penal, au declarat vineri pentru News.ro surse din CCR.

PNL, USR şi PMP au anunţat joi că au depus joi o sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la modificările făcute la Codul penal, spunând că au fost atacate peste 30 de articole modificate.

Comentarii