Noi candidaţi desemnaţi în cursa pentru Primărie şi Consiliul Judeţean Iaşi

luni, 03 august 2020, 01:57
2 MIN
 Noi candidaţi desemnaţi în cursa pentru Primărie şi Consiliul Judeţean Iaşi

Este vorba de aşa-numitele partide de rang secund, cu candidaţi având şanse doar teoretice. Printre aceştia sunt însă şi nume cunoscute.

UPDATE – PRECIZARE

Varujan Vosganian a ținut să facă o precizare după apariția acestui text:

„Eu sunt vicepreședinte ALDE și președintele organizației ALDE Iași, nu numai că nu am plecat la PSD, dar vă rog să-i încredințați pe jurnaliștii și cititorii dvs. că acest lucru nu se va întâmpla niciodată“, a declarat Varujan Vosganian.

TEXT INIȚIAL

Sfârşitul de săptămână a mai adus câteva nume pe lista candidaţilor la alegerile locale din 27 septembrie. Astfel, din partea ALDE vor intra în competiţie Radu Botez, actualul viceprimar, pentru un mandat de primar al Iaşului, şi mai puţin cunoscutul Costel Irimia, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Amintim că, în ultimele luni, organizaţia ieşeană a alianţei a fost decimată de plecări la alte partide. Însuşi liderul ei, deputatul Varujan Vosganian, a anunţat trecerea la PSD, în vreme ce Victor Chirilă, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, s-a mutat la Partidul Verzilor.

Acesta din urmă şi-a prezentat propunerile cu o săptămână în urmă: actorul Vlad Baba la Primăria Iaşi şi Sebastian Tătaru, fost purtător de cuvânt la CJ, la preşedinţia administraţiei judeţului.

Şi Pro România, partidul lui Victor Ponta, şi-a lansat ieri candidaţii la alegerile locale. Dintre aceştia, Sorin Iacoban ţinteşte Primăria Iaşi, iar Bogdan Abălaşi, şefia Consiliului Judeţean.

La PMP, lucrurile se vor limpezi săptămâna aceasta. „Au fost validate candidaturile pentru 80 de primari. Am avut discuţii foarte multe cu USR, înainte de a trece primarul Chirica la PNL, cu Cosette Chichirău şi Marius Bodea, dar au întrerupt orice legătură. Marţi vom avea o şedinţă a conducerii naţionale a PMP în care vor fi validaţi candidaţii pentru primării, consilii judeţene, după care numele vor fi făcute publice“, a declarat Petru Movilă, liderul PMP Iaşi. Neoficial, este aşteptat ca acesta să candideze la şefia CJ.

Comentarii