Nouă morți și 16 răniți după ce o furgonetă a intrat în mulţime la Toronto

marți, 24 aprilie 2018, 07:12
1 MIN
 Nouă morți și 16 răniți după ce o furgonetă a intrat în mulţime la Toronto

Nouă persoane au murit şi 16 au fost rănite rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime într-o intersecţie importantă de la periferia oraşului Toronto.

Poliţia a confirmat, la câteva ore după incident, că nouă persoane au decedat şi 16 sunt rănite, după ce o camionetă a intrat într-un grup de pietoni pe strada Yong, la intersecţia cu bulevardul Finch, în partea de nord a oraşului.

Este încă neclar dacă incidentul a fost un act deliberat sau un accident rutier.

Poliţia a fost apelată, înainte de ora locală 13.30, să intervină la intersecţia străzii Yonge cu bulevardul Finch, la periferia de nord a oraşului, unde o furgonetă a intrat pe trotuar şi a lovit mai multe persoane, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Toronto, Meaghan Gray.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de Externe ai statelor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate – Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite – s-au întâlnit luni. La hotelul Intercontinental, unde s-au întâlnit miniştrii G7, nu s-a observat vreo consolidare a măsurilor de securitate.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă.

news.ro

Comentarii