Advertorial

Noul sezon din Superliga se anunță a fi unul extrem de interesant (P)

miercuri, 14 iunie 2023, 09:47
4 MIN
 Noul sezon din Superliga se anunță a fi unul extrem de interesant (P)

Farul Constanța a reușit în 2023 să câștige titlul de campioană în Superliga României, terminând la 7 puncte deasupra celor de la FCSB. Podiumul a fost completat de CFR Cluj – care s-a calificat în preliminariile Conference League, după un baraj câștigat cu FC U Craiova.

Locurile 4 și 5 le-au revenit celor de la Universitatea Craiova și Rapid București. Sepsi s-a clasat pe ultima poziție în play-off, însă va evolua în Europa – după ce a câștigat Cupa României, în detrimentul celor de la Universitatea Cluj.

Top favorite în Superliga 2024

Odată cu afișarea cotelor la pariuri sportive pe prima liga din fotbalul românesc, putem observa că se anticipează o luptă între CFR si FCSB. Totuși, trebuie sa nu pierdem din vedere nici prezența echipei din Bănie printre favorite. De asemenea este interesant de văzut ce se va întâmpla cu Farul lui Gică Hagi sau cu Rapidul condus de Adrian Mutu.

Roș-albaștrii nu s-au mai impus în primul eșalon al României din 2015. Costel Gâlcă reușea să îi aducă lui Gigi Becali ultimul titlu de campion. De atunci, FCSB nu a mai scăpat de blestemul locului secund, în ciuda faptului că bucureștenii au achiziționat mereu tot ce este mai bun din Superliga. Ambițiile lui Gigi Becali continuă, care din câte se pare este interesat de Vlad Chiricheș și Arnold Garita. Acesta nu a vrut să insiste prea mult asupra subiectului:

"Vreau să fac o echipă cu care să câştigăm titlul. Nu mai vreau să trăim ceea ce am trăit în sezonul trecut. Despre Chiricheş şi Garita nu am ce să vă spun acum. Când o să se facă, o să ştiţi, dar nu pot să vin cu poveşti.

O să vedem dacă o să putem să îi luăm. Chiricheş mai are contract acolo, Garita mai are contract la FC Argeş. Nu e chiar atât de simplu şi v-am spus, eu nu mai vreau să vorbesc poveşti. Dacă o să ne înţelegem cu ei, o să ştiţi”

De partea cealaltă, CFR Cluj s-a despărțit de Dan Petrescu și are un nou antrenor, italianul Andrea Mandorlini (62 de ani). Fosta campioană a României și-a oprit hegemonia, după un sezon foarte slab.

CFR este a 3-a cea mai de succes formație din istoria primei ligi din România, iar acest lucru a fost posibil cu Dan Petrescu pe banca tehnică. Ardelenii au ajuns la 8 titluri câștigate, 5 dintre ele în perioada 2018—2022. Cea mai de succes formație din istoria Superligii a rămas FCSB – cu 26 de trofee câștigate.

Universitatea Craiova, din nou printre favorite

Mihai Rotaru continuă să viseze la titlu, însă de câțiva ani încoace a insistat asupra aceluiași grup de jucători, iar suporterii de pe Ion Oblemenco sunt nemulțumiți. Universitatea Craiova a reușit în sezonul 2019/2020 să termine pe locul 2 în clasament, însă în rest nu și-a depășit condiția. Actuala stagiune le-a adus alb-albaștrilor poziția cu numărul 4 și le-a furat șansa de a evolua în Europa.

Aceștia au fost la mâna lor și aveau nevoie de o victorie în ultima rundă cu Sepsi Sf. Gheorghe, pe teren propriu. Farul Constanța a încurcat-o pe CFR Cluj, însă Universitatea a fost lipsită de replică. În cele din urmă, oaspeții s-au impus cu scorul de 1-0.

Farul Constanța – a 4-a favorită în 2024 – a oficializat deja primele mutări. La echipă au venit din postura de jucători liberi de contract Nicolae Carnat și Rivaldinho – fiul celebrului Rivaldo.

Politehnica Iași a revenit în Superliga

Politehnica Iași nu a prins rădăcini în eșalonul secund și a reuși să revină pe prima scenă a fotbalului românesc după doar 2 sezoane. Moldovenii au dominat categoric competiția și au terminat pe prima poziție în clasament, cu 60 de puncte. Următoarea pe listă a fost CSA Steaua București – cu 8 puncte. Roș-albaștrii însă nu au drept de promovare.

Schimbările au venit imediat la alb-albaștrii, care s-au despărțit de 3 jucători la începutul acestei veri. Viorel Lică, Tudor Telcean și Francisc Cristea au părăsit gruparea din Copou, unde se așteaptă transferuri pentru noul sezon.

Politehnica Iași a reușit cea mai bună clasare în prima ligă în sezonul 1965-1966, atunci când a terminat pe locul 6.

Comentarii