De Sănătate

Punem punctul pe știi

Nu a avut răbdare. Un băieţel de nota 10 a venit pe lume într-o autospecială SMURD la Vlădeni

vineri, 27 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Nu a avut răbdare. Un băieţel de nota 10 a venit pe lume într-o autospecială SMURD la Vlădeni

Gravida de 17 ani în travaliu a fost preluată din Focuri de o autospecială SMURD. La Vlădeni, maşina a tras pe dreapta, iar Sebastian a apărut pe lume în urma unei naşteri ce a decurs perfect: scor Apgar 10.

Sebastian, un băieţel de nota 10, a venit pe lume ieri într-o autospecială de terapie intensivă mobilă SMURD. Bebeluşul s-a născut în jurul orei 10.30, după un travaliu de patru ore, sub supravegherea medicului de pe autospeciala SMURD. Băieţelul a venit pe lume după patru ore de la declanşarea naşterii, după cum au precizat reprezentanţii SMURD. Mama nou-născutului, o tânără de 17 ani din Focuri, a fost preluată iniţial de un echipaj B2, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

În dreptul localităţii Vlădeni, pacienta a fost predată echipajului de terapie intensivă de la SMURD. „Solicitarea la 112 a fost pentru o pacientă de 17 ani, cu sarcină în 39 de săptămâni. Cazul a fost preluat iniţial de un echipaj SAJ de tip B2. În dreptul localităţii Vlădeni, pacienta a fost predată echipajului SMURD. Naşterea era declanşată de la ora 6. La ora 10.25 s-a născut un bebeluş de sex masculin de 3.400 de grame, cu scor Apgar de nouă la naştere. Scorul Apgar la cinci minute de la naştere a fost de 10“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit medicului, mama şi nou-născutul au fost transportaţi la Maternitatea „Cuza Vodă“ stabili hemodinamic. Copilul va fi botezat cu numele de Sebastian, după cum le-a spus mama celor care au supravegheat-o. Naşterea de ieri într-o autospecială SMURD este o premieră pentru colectivul SMURD Iaşi. Specialiştii au mai asistat la astfel de evenimente doar iarna, când gravidele preluate de acasă au născut pe drum, în autospeciale cu şenile.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii