De Sănătate

Punem punctul pe știi

Sfatul medicilor pediatri ieşeni: Nu le mai daţi, că le-ar putea face mai mult rău decât bine!

Nu exageraţi cu suplimentele de creştere a imunităţii celor mici!

vineri, 09 noiembrie 2018, 02:57
2 MIN
 Nu exageraţi cu suplimentele de creştere a imunităţii celor mici!

Medicii pediatri recomandă ca, în această perioadă în care virozele respiratorii sunt tot mai des întâlnite, mai ales odată cu începerea anului şcolar şi impli­cit cu intrarea copiilor în comunităţi, la şcoală sau grădiniţă, părinţii să fie atenţi la starea de sănătate a celor mici, însă să nu exagereze cu administrarea de suplimente pentru creşterea imunităţii.

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ atrag atenţia asupra faptului că acest obicei le-ar putea face mai mult rău decât bine celor mici, fiind totodată o cheltuială semnificativă. Astfel, în această perioadă sunt promovate o serie de suplimente care pot fi găsite în farmacii, atât sub formă de injecţii, cât şi ca medicamente cu administrare pe cale orală sau siropuri.

„În cazul unui copil care este dezvoltat normal pentru vârsta sa şi care are o evoluţie bună a stării de sănătate, părin­ţii nu trebuie să îşi facă griji dacă ră­ceşte. Problema este dacă răcelile sunt constante sau dacă îşi dau seama că răceşte mult prea uşor. Atunci este indicat ca părinţii să se adreseze medicului de familie sau medicului pediatru, care va face o evaluare şi care va stabili dacă ce­va este sau nu în neregulă, administrarea acestor suplimente făcându-se doar la recomandarea sa“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt.

Este recomandat ca părinţii să se asigure că cei mici au o alimentaţie sănătoasă, e­chilibrată, un program de somn şi de joacă adecvat vârstei şi nevoilor. De asemenea, să se asigure că schema de vaccinare este respectată conform recomandărilor me­dicilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii