Numiri şi transferuri importante în Dieceza catolică de Iaşi de la 1 septembrie

marți, 18 august 2020, 01:50
2 MIN
 Numiri şi transferuri importante în Dieceza catolică de Iaşi de la 1 septembrie

Preasfinţitul Iosif Păuleţ, episcop catolic de Iaşi, a semnat o serie de decrete episcopale pentru a decide transferuri şi numiri de preoţi în Dieceza de Iaşi ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2020. 

Astfel, 10 parohi vor fi transferaţi într-o parohie nouă, 7 noi parohi vor fi numiţi, iar 19 vicari vor fi transferaţi. Este una dintre cele mai ample operaţiuni de acest tip organizate în ultimii ani la nivelul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, ajungându-se la modificări în parohii din aproape toate regiunile Moldovei. Printre cei transferaţi se regăsesc şi pr. Gabriel Bucur, care va activa în Iaşi la „Sfântul Anton de Padova”, în timp ce pr. Anton Diacu va merge la Pustiana, pr. Alois Parţadi la Pildeşti şi pr. Costel Ţăranu la Moineşti. Au fost numiţi parohi pr. Damian Anton la Valea Mică, pr. Alin-Cătălin Butnaru la Poiana Micului, pr. Cristian Farcaş la Fărcăşeni, pr. Daniel Frâncu la Belceşti, pr. Laurenţiu Luca la Sărata, pr. Ionuţ Pal la Moara şi pr. Ştefan Socaciu la Schineni. Aceştia vor lua în posesia canonică parohiile în ziua de duminică, 6 septembrie 2020.

Tot începând cu data de 1 septembrie, au fost luate o serie de decizii, printre care şi desemnarea ca „fideidonum” a cinci preoţi: pr. Bartolomeu Blaj – Brentwood (Anglia), pr. Pavel Chelaru – Pesaro (Italia), pr. Mădălin-Răzvan Iacob – Coasta de Fildeş şi pr. Ioan Şandor – Feldkirch (Austria). Pentru studii, pr. Dominic-Sorin Ciobanu va pleca la Roma pentru a se specializa în formare de viitori preoţi, pr. Leonard Farcaş va merge tot la Roma pentru a studia artă sacră, pr. Laurenţiu Turbuc, tot în Roma, va studia teologie morală. Doi parohi emeriţi au fost numiţi: pr. Eugen Diac şi pr. Iosif Gherghel, în timp ce pr. Mihai Gălăţanu a devenit capelan pentru bolnavii din spitalele din Iaşi. 

Comentarii