O finală pentru uituci

luni, 03 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 O finală pentru uituci

 

Liverpool a învins cu 2-0 pentru Tottenham şi a câştigat Liga Campionilor. Salah din penalty şi Origi a au fost autorii golurilor echipei lui Jürgen Klopp

Blonda care a pătruns în ţinută sumară pe terenul stadionului “Wanda Metropolitan” a constituit, pentru mulţi amatori de glume şi “clickbaits”, un subiect  suculent. Însă a spune că ea a eclipsat finala Ligii Campionilor din 2019, dintre FC Liverpool şi Tottehham Hotspur, nu e o găselniţă din cale afară de exagerată. Este adevărat că s-a văzut un angajament excepţional din partea ambelor echipe, este adevărat că mai hârşitul şi, în acelaşi timp, mai ghinionistul (până acum) Jürgen Klopp şi “cormoranii” săi au câştigat duelul tactic cu Pochettino, însă tot meciul a fost o alergătură fără noimă a “Spurilor” spre poarta lui Alisson Becker, transformată în ultimele 20 de minute, într-un adevărat asalt, însă tocmai atunci a ieşit la rampă portarul brazilian adus de la Roma, ca pentru a-i arăta predecesorului său Karius (vă mai amintiţi finala de anul trecut?) cum se apără poarta unei mari echipe. O altă glumă exagerată-dar-nu-din-cale-afară-de  ar fi că penaltiul acordat în primul minut echipei Liverpool ar fi stricat finala de la Madrid. Lovitura de pedeapsă acordată de Damir Skomina a fost indiscutabilă,  henţul nefericit al lui Sissoko s-a văzut şi din avion, Liverpool şi-a apărat mai tot timpul fragilul avantaj obţinut prin lovitura transformată de Salah şi, deşi, echipa care a eliminat Barcelona nu a semănat cu ale noastre care bagă autobaza în poartă, nu s-au prea omorât să arate a echipa mirabolantă din semifinale. Pe de altă parte, Tottenham a tot pisat careuri cu centrări înalte, cu angajări în careu ale lui Rose şi Eriksen, dar lăudatul Harry Kane şi Dele Alli au fost parcă din alt film, iar coreeanul Son a măcinat în zadar astfel încât şuturile pe şi spre poarta lui Lloris au fost rarisime. Schimbarea nefericitului Sissoko putea crea spaţii în sistemul defensiv al lui Pochettino, dar de puţine ori, “cormoranii” s-au arătat periculoşi. Şi cum se întâmplă mereu în astfel de meciuri, Liverpool şi-a făcut tema de 2-0 în final, minutul 85, după o finalizare a lui Origi. Jürgen Klopp a scăpat de coşmarul finalelor pierdute, iar Liverpool a câştigat a şasea competiţie europeană supremă (CCE ^UCL). Cert este că am văzut una dintre cele mai slabe finale din ultimii ani, iar ceea edifică demonstraţia este jucătorul desemnat omul meciului: fundaşul Virgil van Dijk. Iar întrebarea “ce s-ar fi întâmplat dacă meciul începea cu 1-0 pentru Tottenham?” este interesantă, dar retorică.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum (’62 –Milner) – Salah, Firmino (’58-  Origi), Mané (’60 – Gomez).

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertongen, Rose – Sissoko (’74 – Dier),Winks (’66 – Moura), Eriksen – Son Heung-min, Kane, Alli (’82 – Llorente).

 

Comentarii