O greşeală, un gol, un eşec

sâmbătă, 13 aprilie 2019, 01:43
5 MIN
 O greşeală, un gol, un eşec

Politehnica Iaşi – Dinamo Bucureşti 0-1 (0-0) în etapa a V-a din play-out-ul Ligii I

Poli: Rusu – Rus, Gardoş (’71 – Qaka), Frăsinescu, Sin – Mihalache – Platini, Cioinac (’52– Nascimento), Teixeira, Panţîru (’74 – Pipoş) – Sanoh. Antrenor: Flavius Stoican.

Dinamo: Muţiu – Dussaut, Mallo, Ciobotariu, Aliji – Sorescu (’77 – Christovao), Kabashi (’46-Ndiaye), Nistor, R.Jaadi–Papazoglou, Montini (’74 – N.Jaadi). Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu, Imre Bucsi.

Cartonaşe galbene: Sanoh (’15. ‘63), Rus (’51), Qaka (’76)  / Ciobotariu (’31), Sorescu (’39), Muţiu (’79), Aliji (‘90^3).

Cartonaşe  roşii: Sanoh (’63) / R.Jaadi (’67)

0-1, min. 52:la un atac dinamovist, Cioinac îl faultează pe Montini şi Nistor transformă lovitura de pedeapsă.

 

Puţină lume se aştepta la cine ştie ce spectacol în aşa-zisul derby al play-out-ului. Poate mai puţin datorită antecendentelor celor două echipe, dar şi ploaia care a căzut în ultimele două zile peste dulcele târg  a înmuiat terenul şi aşa obosit al arenei din Copou. A ieşit, la început o repriză relativ echilibrată cu un plus de posesie la ieşeni şi cu mari dezamăgiri pentru suporterii dinamovişti de care nici Iaşul nu duce lipsă. Însă ruleta în care s-a transformat trupa bucureşteană de la venirea lui Mircea Rednic nu părea să dea roade tocmai într-o asemenea zi, pe un asemenea teren (chiar au fost şi zile mai rele în materie de suprafaţa de joc), cu o asemenea formulă cu doi debutanţi şi cu un asemenea adversar. Aceasta nu înseamnă că echipa lui Flavius Stoican a eclatat publicul venit în Copou pe o vreme câinoasă (nicio aluzie!) în prima repriză. La capitolul construcţie fazele au curs mai şnuruite ca în alte ocazii din Copou şi poate că asta a fost rodul cantonamentului la hotel impus de antrenor, care mai ţine loc câteodată şi de “team-building”. Dacă mai adăugăm şi veştile bune care s-au adunat prin conturile bancare, uşoara creştere în jocul Politehnicii se justifică. Ocaziile de poartă au fost puţine, ieşenii au avut două şuturi cadrate, dinamoviştii – unul, iar raportul de cornere al reprizei a fost de 4-1. Remarcăm, cu îngăduinţă două şuturi deviate ale lui Cioinac (‘4) şi Platini (’16) în timp ce fundaşul Ciobotariu, destul de nesigur în apărare, a avut cea mai mare situaţie de a înscrie în min. 31.

În startul reprizei secunde golul marcat de dinamovişti a părut împotriva cursului jocului. Dar la o acţiune de contraatac iniţiată de Papazoglou, Montini, găsit în careu, a fost lovit în picior de Cioinac, care în momentul faultului s-a accidentat  şi a fost înlocuit. În ciuda evoluţiei în general sub aşteptări, Nistor nu avea cum să rateze golul din penalty şi Dinamo a trecut în avantaj. Forţat de împrejurări, dar şi de accidentarea stupidă a lui Cioinac, Stoican a încercat să întărească ofensiva prin introducerea lui Nascimento. A intervenit, însă, eliminarea lui Sanoh, contestată de ieşeni (deşi olandezul a fost atenţionat înainte pentru nervozitate excesivă!). Şi mai contestată, de partea cealaltă a fost eliminarea lui Jaadi (la un duel cu Rus), cu “roşu” direct. Dar efectivele s-au echilibrat, nervozitatea a trecut şi Rednic a ştiut să treacă la conservarea rezultatului. Ieşenii şi-au păstrat superioritatea teritorială, fără realizări. Platini (neinspirat în postura de vârf de careu) a cerut un penalty la un duel cu apărătorii centrali ieşeni, iar pe contraatac, Papazoglou (’87) şi N. Jaadi (‘90^2) au fost foarte aproape să dea lovitura finală, Rusu intervenind providenţial în primul caz.

În concluzie, Iaşul a pierdut al treilea meci pe teren propriu în faza play-out şi a ratat o bună ocazie de a se apropia de obiectivul declarat, câştigarea competiţiei.

Un arbitraj mult controversat

* Kamer Qaka nu a fost titular ieri, deoarece şi-a sărbătorit vineri aniversarea a 24 de ani. În aceeaşi zi a fost sărbătorit antrenorul oaspeţilor, Mircea Rednic (57 de ani La eliminarea lui Sanoh, un suporter ieşean a intrat în teren şi i-a arătat obrazul lui Chivulete * La eliminarea lui R.Jaadi, arbitrul i-a arătat întâi cartonaş galben dinamovistului, colegii săi au protestat şi belgianul a fost eliminat direct. Reluările TV au arătat că în faza cu pricina Rus l-a faultat pe R.Jaadi (!) * dinamoviştii au mai cerut şi eliminarea lui Mihalache în prima repriză, pentru un fault la Papazoglou * Laurenţiu Rus şi Ionuţ Cioinac au făcut parte în trecut din lotul dinamovist * Cioinac a fost transportat la spital fiind suspect de fractură de metatarsian * Rezerve neutilizate la Poli: Miño, Bosoi, Semedo, Fr. Cristea  * În primul meci din etapa a V-a din play-out: Concordia Chiajna – Dunărea Călăraşi 3-0 (1-0). Au marcat: Dobrosavlevici (’27 – autogol), Marc (‘45^1), Nivaldo (’69)

Cuvântul tehnicienilor

Flavius Stoican: “Am dominat meciul de la un capăt la celălalt şi am pierdut pe o greşeală în defensivă care ne-a constat. Dinamo are meritul de a se apărat foarte bine. În ciuda înfrângerii, jocul echipei a mers şi îmi dă speranţe pentru viitor

Mircea Rednic: “Sunt mulţumit de rezultat, mai puţin de joc. Un lucru pozitiv este faptul că suntem la a treia victorie consecutivă. Mai ales că am avut doi debutanţi în echipa de start, iar pe parcurs a intrat şi Christovao. Dar mai avem mult de lucru.”

Comentarii