O mamă de 49 de ani a donat un rinichi fiului său

joi, 05 martie 2020, 02:50
1 MIN
 O mamă de 49 de ani a donat un rinichi fiului său

Zilele trecute, în Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ a fost realizat cel de-al şaptelea transplant de rinichi din acest an. Este vorba despre o mamă în vârstă de 49 de ani care a donat unul dintre rinichi fiului său în vârstă de 29 de ani.

Conform medicilor, băiatul făcea dializă din anul 2018, după ce a fost diagnosticat cu o boală genetică de rinichi, într-un stadiu avansat. Astfel, transplantul de la mama sa era singura variantă pentru o viaţă normală, mama fiind prima care a dorit să doneze. „Operaţia a decurs bine, iar evoluţia celor doi pacienţi este favorabilă, mama urmând să fie externată zilele acestea. Pe lângă faptul că între cei doi a fost o compatibilitate foarte bună, ambii pacienţi sunt tineri, ceea ce face ca şi recuperarea să fie mai uşoară“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Atât mama, cât şi fiul sunt ieşeni, însă sunt originari din Republica Moldova. Până în acest moment, la unitatea medicală ieşeană au fost realizate şapte transplanturi, dintre care patru între donatori vii şi trei de la donatori cadaverici. (Mădălina OLARIU)

Comentarii