O primă repriză de coşmar

marți, 18 februarie 2020, 02:43
3 MIN
 O primă repriză de coşmar

 

Politehnica a fost surclasată de o echipă craioveană Craiova mult superioară, mai ales în linia de mijloc. Problemele din jocul gazdelor au fost însă uriaşe şi în celelalte compartimente. Diferenţa s-a făcut în primul act

 

“Ca să-ţi spun ce echipă ai, spune-mi ce mijloc ai” e o vorbă care circulă de mult timp în fotbalul românesc. Sâmbătă, în duelul Poli Iaşi – CSU Craiova, oaspeţii au început meciul cu linia Cicâldău – Mateiu – Nistor. Toţi, jucători foarte buni pentru Liga I, aflaţi mult timp în vizorul naţionalei şi, mai ales, în formă. Poli a răspuns cu Platini – Passaglia – Breeveld – Chacana. Primul, la primul meci în 2020, a confirmat că e o umbră palidă a jucătorului din anii trecuţi, iar ultimul a arătat din nou că nu e acomodat cu România. Cât priveşte mijlocaşii centrali, Passaglia, cu o viteză în minus faţă de adversari, a arătat de ce a ajuns în Europa, la o echipă modestă, abia spre 30 de ani, iar Breeveld că e pe final de carieră.

Cu motoare de calibru diferit, cele două echipe au rulat, firesc, cu viteze diferite. Turbo-Craiova a preluat rapid frâiele şi a călcat în picioare o grupare care a prins rar viteza a doua şi care a suferit enorm şi în celelalte compartimente. Stoperii au fost rigizi, Klimavicius dezamăgind crunt, fundaşii laterali – neadaptaţi, iar Omoh şi Luckassen au arătat încă o dată că abia au reînceput să joace după absenţele lungi de anul trecut.

Astfel, uluitorul scor al pauzei, 0-3, a fost de neînţeles doar pentru cei care nu au urmărit meciul, dominarea totală a juveţilor (6-0 la încercări cadrate, 2-1 la cornere, 3-1 la ocazii mari, posesie mult superioară) fiind reflectată perfect pe tabelă.

Poli a avut şansa să mai spele puţin din ruşine în actul secund. Dacă intrarea lui Horşia nu a adus prea multe la mijloc, cea de-a doua rocadă a lui Rednic, De Iriondo – Breeveld, a picurat puţină vigoare în jocul moldovenilor. Plusând cu faptul că oltenii au intrat “pe vârfuri” în repriza a doua şi au confirmat că defensiva lor nu e la nivelul mijlocului (primul gol al gazdelor a venit după o centrare de la mare distanţă, Frăsinescu fiind nejenat, iar la al doilea a fost rândul lui De Iriondo să fie uitat liber în careu), Iaşi a strâns la 2-3. Speranţele renaşterii s-au năruit însă rapid, problemele celeilalte apărări, a gazdelor, fiind developate încă de două ori pe final, când oltenii au punctat lejer şi au stabilit scorul final: 5-2. S-a rămas astfel cu palida satisfacţie a unei reprize secunde egale, justeţea deznodământului mitanului al doilea fiind susţinută oarecum şi de statistică: 4-2 la încercări cadrate, 1-2 la şuturi în afara porţii, 1-2 la ocazii.

Pentru Politehnica urmează ultima apariţie în sezonul regulat, la Botoşani, ultima partidă în care Iaşul va mai avea alibiuri legate de valoarea adversarului, neomogenizare etc. Din play-out, pentru a rămâne în Liga I, Politehnica trebuie să arate o cu totul altă faţă!

 

Poli-catalog

 

Târnovanu (4) – a avut trei intervenţii bune în prima repriză, a încasat cinci goluri, greşind la reuşita cu numărul patru a oaspeţilor.

Grădinaru (4) – nu se acomodează cu postul de fundaş.

Klimavicius (2) – depăşit total, a comis un penalty aiurea.

Frăsinescu (5) – multe probleme defensive, a marcat un gol frumos.

Şerban (4) – în nota coechipierilor.

Platini (4,5) – subţire la debutul în 2020, a pasat la golul lui De Iriondo.

Passaglia (4,5) – depăşit des, a centrat la reuşita lui Frăsinescu.

Breeveld (4) – un nou meci slab.

Chacana (3) – absent şi de de această dată.

Omoh (4) – a irosit o ocazie uriaşă în minutul 39, a semnat o alta în repriza a doua.

Luckassen (3,5) – nu a contat.

Horşia (4) – puţine realizări.

De Iriondo (5,5) – a intrat bine în joc, a marcat.

Cristea (4) – a jucat puţin, nu a primit mingi.

 

 

 

Comentarii