O tânără a murit după o violență cruntă: soţul era nemulţumit pentru că nu mai aducea bani din videochat

vineri, 05 august 2022, 01:50
2 MIN
 O tânără a murit după o violență cruntă: soţul era nemulţumit pentru că nu mai aducea bani din videochat

Un tânăr de 30 de ani este căutat de justiţie după ce şi-ar fi omorât în bătaie soţia. Motivul faptei, reţinut de procurori este de-a dreptul absurd: femeia nu mai câştiga destul din videochat. 

Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunal, A.R.C. şi-a agresat constant soţia începând cu anul 2016, reproşându-i faptul că aceasta nu mai câştiga venituri consistente. Bărbatul ar fi lovit-o cu pumnii şi picioarele mai ales în zona capului, provocându-i soţiei sale mai multe traumatisme cranio-cerebrale ce au dus la formarea unui hematom subdural cronic, dar şi la acumularea de lichid intracranian în zona ambelor emisfere cerebrale. Ca urmare, starea de sănătate a femeii s-a agravat treptat. Ultima bătaie primită a dus la internarea acesteia în spital, dar evoluţia a fost nefavorabilă, femeia contractând şi o bronhopneumonie. În cele din urmă, tânăra a decedat, pe 7 martie.

Cercetările efectuate de procurori l-au avut în prim plan ca suspect pe soţul victimei, acesta fiind citat spre audiere, atât în calitate de suspect, cât şi de inculpat. A.R.C. nu s-a prezentat însă la sediul Parchetului, nici mandatele de aducere neputând fi puse în aplicare. Bărbatul nu mai locuia la adresa de domiciliu şi nu a putut fi găsit nici la adresele la care se ştia că a mai stat. Ca urmare, Parchetul a solicitat arestarea preventivă în lipsă a lui A.R.C. „Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal, Maria Luiza Iuriciuc. 

Comentarii