O universitate ieşeană a stabilit deja condiţiile de admitere

luni, 17 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 O universitate ieşeană a stabilit deja condiţiile de admitere

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a stabilit condiţiile şi calendarul Admiterii pentru anul universitar 2022-2023, acestea fiind aprobate în ultima şedinţă a Senatului universităţii. 

Astfel, admiterea se va face pe baza notelor obţinute la probele de bacalaureat. Mai exact, nota de la Limba şi literatura română va consta în 50% din nota de admitere, la care se adaugă 50% din nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului. În ceea ce priveşte numărul de locuri pe care le va scoate la concurs universitatea, USV Iaşi a solicitat către Ministerul Educaţiei 992 de locuri, dintre care 700 finanţate de la buget. În perioada 11-22 iulie se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admitere, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară.

În aceeaşi perioadă se va desfăşura înscrierea pentru Învăţământul la Distanţă (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie. „În eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie. Înscrierea candidaţilor se face prin facilităţi on line sau la sediile facultăţilor”, a declarat prof.dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică. Ghidul cu privire la înscrierea online va fi postat pe site-ul universităţii cu cel puţin două săptămâni înainte de începerea înscrierilor.

Comentarii