Of, acest Veorica Dăncilă de Osoi, cu tot cu Tisa şi Nisa ale lui…

marți, 03 decembrie 2019, 02:50
3 MIN
 Of, acest Veorica Dăncilă de Osoi, cu tot cu Tisa şi Nisa ale lui…

Băi oameni buni, ieşeni de bun simţ care suntem cu toţii majoritari într-un judeţ aşa de universitar şi cultural precum Iaşul, ce ne facem, fraţilor, cu ăştia doi de la hăţurile puterii, epigoni ruşinoşi şi ridicoli ai unor nume mari pe care Iaşul le-a dat în toată istoria literaturii şi culturii româneşti? 

Că, de parcă nu ne era de ajuns acest Peni Hill de Bahlui, cu gesturile lui umile făcute în numele tuturor, iacătă că ne-am procopsit şi cu acest Viorica Dăncilă de Osoi, cum i se spune mai nou lui nea Măricel, om cu doctorat la Chişinău, la fefe, care vorbeşte în dodii de la tribună, în numele tuturor. Da, la acea declaraţie ne referim, “De la Tisa pân’ la Nisa”, care a făcut deja înconjurul ţării, dând din noi prilej de râsete laolaltă de el dar şi de Iaşi. dar, cum ştiţi, personagiul oricum nu e la prima abatere, căci aproape nu e expozeu de-al lui care să nu aibă o gafă mai mică sau mai mare. Oare cu ce-om fi greşit la viaţa asta de-am ajuns să fim conduşi de ăştia doi, băi tată băi…

PS: Şi, ca să râdem olecuţă la final, haideţi să vă mai spunem una scurtă. Am dar şi noi pe Goolemaps traseul până la Nisa, pe Coasta de Azur franceză, şi am descoperit că avem până acolo un drum de circa 14 ore, cu autoturismul. Dar, mai important, cam trei sferturi din ele e pe autostradă. Hmm, oare asta o fi fost poanta lui Măricel: să mărească producţia de autostradă?

Dodorel: mare om, mare tupeu!

Tot scurt pe doi una la final şi despre reftorul ieşean Dodorel şi misiva lui către Comiţia de la Veneţia, din care încă mai face parte. Misivă în care le spune onorabililor juzi europeni că el a luptat cu hidra pesedistă şi N’Dragnistă ce modifica legile justiţiei, nu a ajutat-o, aşa cum e acuzat de noul guvern, care vrea să-l scoată din comiţie, în calitatea lui de reprezentant al ţării. Mare tupeu, mare caracter: adică e;l wera menistru al Justiţiei, dar alţii au comis-o… Adicătelea, sintetizând scrisoarea, şi vorba unui amic: „Onorată Comiţie, eu n-am participat la jaf, eu doar am condus maşina”.

S-a mai destrămat un vis politic

Prin cotloanele politicii de la Bucale se vorbeşte că plecarea unor grei din Pro România în frunte cu fostul premier Mihai Tudose cică se va dovedi o lovitură mortală pentru partidul lui Ponta, care rămâne astfel cam în fundul gol, în mijlocul drumului. Iar cei care, inclusiv la Iaşi, se vedeau deja exponenţii noii stângi europene din România, pe cai politici mari, sunt rugaţi să dea ceva jar la mârtoage: poate, poate…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii