Opt parohii vacante la care se pot transfera preoţii din Iaşi

marți, 17 august 2021, 01:50
1 MIN
 Opt parohii vacante la care se pot transfera preoţii din Iaşi

Opt parohii vacante la care preoţii din Iaşi pot să se transfere au fost anunţate pe site-ul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Doar una singură este semnificativ mai mare decât celelalte, aflată în Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ.

Aceasta numără 387 de familii, are biserică şi este una dintre cele două aflate acum la transfer care nu au casă parohială. A fost declarată vacantă pe 12 august, majoritatea enoriaşilor fiind din localitatea Slobozia.

Cealaltă parohie cu biserică, dar fără casă parohială, deserveşte 100 de familii, fiind şi cea mai mică, aparţine de Protopopiatul Iaşi III şi se află în localitatea Lunca-Rateş.

Majoritatea parohiilor sunt din judeţul Iaşi, din localităţile Gura Bohotin, Drăguşeni, Flămânzi-Cordun, Rediu şi Reuşeni, cât şi Oboroceni. Acestea au toate case parohiale şi biserici, având arondate între 140 şi 297 de familii.

În afara acestora şi a celei din Roznov, mai există o singură parohie disponibilă pentru transfer: din localitatea Mihai Viteazul, Protopopiat Săveni, judeţul Botoşani. Aceasta deserveşte a 130 de familii şi are hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. 

Comentarii