Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean

Ce alte drumuri judeţene din Masterplan mai sunt de amenajat?

sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean

Pachetul de lucrări pentru modernizarea drumului judeţean DJ 244D, scos la licitaţie în decembrie, a atras nu mai puţin de opt oferte. Este vorba de două segmente, de 7,3 respectiv 3,9 km, între limita judeţului Vaslui – Dolheşti – Ciorteşti – Coropceni (intersecţie DN 24) – în total, 11,2 km dintre cei peste 13,5 km ai acestui drum. 

Valoarea totală estimată de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Judeţene este de 26,33 de milioane de lei. Componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută din preţul ofertat, diferenţa fiind atribuită pentru perioada de garanţie – minimum 36 de luni, maximum 5 ani. Termenul de depunere a ofertelor a expirat pe 18 ianuarie, iar durata contractului va fi de 8 luni după desemnarea câştigătorului (cel mai târziu în mai anul viitor). Ofertele au venit din partea Eky-Sam, a asocierii conduse de Enviro Construct (în care intră şi Citadin SA), Strabag, Viacons Rutier, Alpenside, Danlin XXL, Conest SA şi asocierea Transmir-Con Ted Company. DJ 244D este unul dintre ultimele drumuri din Masterplan rămase de făcut.

Mai sunt Plugari-Borosoaia, respectiv un segment de 7 km pe DJ 281B, aflat de asemenea în licitaţie după ce a primit un credit de angajament. Pe acelaşi drum judeţean mai este prevăzut în Masterplan un segment în lungime de 1,8 km, între localităţile Coarnele Caprei şi Arama. Al treilea segment restant este cel dintre limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni, respectiv 5,85 km din DJ 201C. Pe DJ 249 mai sunt de refăcut 3,15 km, între localităţile Hermeziu şi Vladomira, şi în fine o bună parte din DJ 282B, cel mai complicat segment dintre toate, în lungime de aproape 13 km, de la intersecţia cu DN 24C, prin Bivolari-Traian-Spineni, până la intersecţia cu DJ 282F. 

 

 

Comentarii