Orban, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Regulile nu îi împiedică pe oameni să se roage

joi, 26 noiembrie 2020, 14:38
2 MIN
 Orban, mesaj pentru ÎPS Teodosie: Regulile nu îi împiedică pe oameni să se roage

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că ÎPS Teodosie ar trebui să îi îndemne pe credincioși să respecte regulile și nu să le încalce, pentru că regulile împotriva răspândirii COVID-19 ”nu sunt făcute ca să împiedice credincioșii să se roage sau să participe la pelerinaje sau la alte activități, ci sunt făcute ca să apere sănătatea”.

”La Constanța este o situație specială pentru că municipiul Constanța este în carantină la propunerea DSP, cu avizul CJSU pentru carantinarea Constanței. În decizia de carantinare a Constanței există și o prevedere legată de regulile privitoare la desfășurarea pelerinajelor. Nu se interzic slujbele, ele se organizează în anumite condiții pentru că este zonă carantinată. Asta nu e o chestiune generală, ci doar pentru că este o zonă carantinată pentru că, din păcate, în Constanța ne-am confruntat cu o creștere a cazurilor și autoritățile au considerat că este necesară această decizie de intrare în carantină. Sfatul meu sincer către ÎPS Teodosie este să îndemne credincioșii la respectarea regulilor pentru că aceste reguli nu sunt făcute ca să împiedice credincioșii să se roage sau să participe la pelerinaje sau la alte activități, ci sunt făcute ca să apere sănătatea, iar eu cred că orice om trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferință de presă susținută joi.

Declarația premierului referitoare la pelerinajul de Sfântul Andrei vine în contextul în care ÎPS Teodosie continuă să sfideze regulile împotriva coronavirusului și i-a transmis o scrisoare deschisă lui Orban, în care a comparat restricțiile din carantina COVID-19 cu evenimentele din Timișoara, din decembrie 1989.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a cerut Guvernului să rezolve problema de la Constanța, unde Arhiepiscopul Teodosie amenință că nu va respecta carantina impusă de autorități și va organiza un pelerinaj pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Comunicatul Patriarhiei Române nu conține nicio delimitare față de îndemnul lui Teodosie de a încălca regulile legale.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii