Otravă şi prostie veche (III)

marți, 25 august 2020, 01:50
3 MIN
 Otravă şi prostie veche (III)

Pesedismul i-a îmbolnăvit ieri pe ţărănişti, pe pedelişti, pe aldişti (foştii liberali din guvernul Tăriceanu), iar azi i-a smintit pe liberalii lui Orban. Mâine le va fura minţile useriştilor.

Partidul Social Democrat nu se va reforma niciodată. Orice tentativă de modernizare a acestui partid se va solda cu un eşec epic, fiindcă jaful şi minciuna reprezintă însăşi esenţa lui. Raţiunea de a exista. Moştenirea sa politică. Formaţiunea lui Ciolacu cuprinde cei mai bogaţi oameni din România, ce vor face absolut orice pentru a-şi păstra privilegiile şi averile obţinute ilegal. De aceea, pretenţia lui Victor Ponta (acum şef la Pro România) de a încheia o alianţă doar cu un PSD european reprezintă dovada unei curate demagogii. Ponta nu numai că nu a reformat Partidul Social Democrat (nici nu avea cum), dar, odată ajuns în fruntea a lui, a declanşat – împreună cu palavragiul Crin Antonescu – o veritabilă lovitură de stat! O revoluţie a nesimţirii!

Şi aici mai trebuie consemnat un fenomen grăitor. Apropierea de PSD corupe, îmbolnăveşte, ticăloşeşte. Indivizi relativ normali la cap se transformă radical din momentul în care fac pasul spre „social-democraţia” românească. Analizaţi – de pildă – cum au votat şi cum votează parlamentarii acestui partid – mulţi dintre ei proveniţi de la alte formaţiuni, cu puncte de vedere total diferite în varii chestiuni. Cu toate acestea, ei sunt cei care au scos criminalii din puşcării, cei ce au dereglat economia naţională prin măsuri imbecile, cei care au semănat haosul în administraţie, sănătate şi educaţie. Dacă, mâine, unii dintre ei vor zbura înapoi spre alte partide, vor fi printre primii care vor înfiera impostura şi lipsa de viziune ale PSD!

Aşadar, să nu ne facem iluzii în ceea ce priveşte efectele congresului Partidului Social Democrat. Taberele care s-au înfruntat pentru conducerea partidului au urmărit doar ciolanul, nu impunerea unor viziuni politice diferite. Dovada? În timp ce Orlando şi Ciolacu se carotau reciproc, „partidoiul” vota – ca un „singur glas”, ca „o singură voinţă” – distrugerea rezervaţiilor naturale, slăbirea instituţiilor justiţiei, dereglarea pe vecie a bugetului naţional! Câţi pesedişti aţi văzut că au îndemnat la o minimă înţelepciune în aceste vremuri de cumpănă? O vor face abia când vor emigra împreună cu uriaşa lor avere la PNL!  

Soluţia scoaterii PSD din jocul politic este teribil de simplă, dar imposibil de pus în aplicare. E nevoie pur şi simplu să iei 90% dintre legile votate de acest partid şi să le re-votezi de-a-ndoaselea. Unde ei au spus da, tu să spui răspicat nu şi invers! Mai clar? Ei au eliberat infractorii din închisori, tu bagă-i îndărăt, cu pedepse triple. Ei au scos incompatibilităţile din lege, tu refă-le de trei ori mai severe. Ei au blocat reformele esenţiale, tu declanşează-le fără ezitare, în cea mai dură formă posibilă. Numai aşa vei depista paraziţii din toate domeniile, numiţi politic doar pentru a răspunde unor comenzi. Numai aşa întreaga Românie s-ar schimba, căpătând sens şi culoare în obraji. 

Din păcate, soluţia de mai sus nu se va aplica niciodată, dar nu fiindcă nu ar exista susţinere pentru o astfel de operaţie în carne vie. Orice sondaj arată că peste jumătate din populaţie este antipesedistă – din acest motiv PSD nu mai poate câştiga preşedinţia României. Problema este alta. Mult mai gravă. Pesedismul nu mai reprezintă demult (dacă a reprezentat vreodată) o doctrină, ci a devenit o boală. Care se ia, care contaminează pe oricine ajunge la putere. Ce partid ar accepta să renunţe măcar la o parte dintre privilegii? Ce partid ar vota legi care să afecteze interesele de grup ori personale? Pesedismul i-a îmbolnăvit ieri pe ţărănişti, pe pedelişti, pe aldişti (foştii liberali din guvernul Tăriceanu), iar azi i-a smintit pe liberalii lui Orban. Mâine le va fura minţile useriştilor. Poimâine? O vom lua de la capăt.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii