Părinți și elevi ținuți cu orele în soare la serbările de sfârșit de an școlar din Iași

vineri, 14 iunie 2019, 12:13
2 MIN
 Părinți și elevi ținuți cu orele în soare la serbările de sfârșit de an școlar din Iași

Elevii au încheiat astăzi încă un an școlar. Serbările au fost organizate după același model neschimbat de zeci de ani. La Iași, copiii și părinții au fost ținuți cu orele în soare, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Problema a fost semnalată pe mai multe pagini de internet și a fost pusă punctual de Romeo Vatră. Exemplul pe care l-a dat el, de la Colegiul Național, este relevant pentru manifestările organizate în toate unitățile de învățământ.

"Sunt sigur că se poate mai bine organiza o ceremonie de premiere de sfârșit de an, fără să ții părinții și copiii doua-trei ore în picioare, sub soare, la serbarea școlară de premiere. Să înțeleg că un exemplu de bună organizare este incompatibil cu un liceu de elită? Prin aceasta indiferență în privința timpului pierdut și al disconfortului garantat an de an, conducerea Colegiului Național dă dovadă de lipsă de respect pentru părinți și un prost exemplu copiilor, care ar trebui să învețe ce înseamnă o organizare ceas încă din școală. Aceste momente de sărbătoare sunt umbrite de lipsa de eficiență a organizatorilor. Nu fac o critică de dragul criticii, trebuie să se înțeleagă că aceste manifestări nu se fac pentru profesorii care au locul asigurat la umbră, ci pentru părinți si pentru copiii liceului. Hai să ne respectăm reciproc", a scris Romeo Vatră pe Facebook.

Comentarii