Parlamentarii USR se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusă

marți, 01 martie 2022, 15:14
1 MIN
 Parlamentarii USR se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusă

Senatorii Cristi Berea (foto), Dan Ivan şi deputatul Victor Ilie se retrag din grupul parlamentar de prietenie cu Federaţia Rusă, în urma invaziei Ucrainei. Parlamentarii USR anunţă că vor continua să militeze pentru încetarea focului şi rezolvarea paşnică a conflictelor, respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele ei consemnate în tratatele internaţionale, condamnând, în acelaşi timp, invazia rusească şi oferind sprijin forţelor democratice din Rusia.

Cristi Berea afirmă, într-un comunicat: ”Războiul pe care Rusia l-a declanşat împotriva Ucrainei şi care a condus la moartea a sute, poate chiar mii de civili, mă face să părăsesc grupul de prietenie cu Federaţia Rusă. Sunt de părere ca în aceste momente, Rusia trebuie să suporte toate consecinţele economice şi diplomatice ale actelor de barbarie comise împotriva civililor şi izolată pe toate planurile.”

Parlamentul Rusiei a aprobat cu largă majoritate de voturi recunoaşterea independenţei regiunilor Donetk si Luhansk, fapt ce i-a oferit prilejul lui Vladimir Putin să invadeze Ucraina. Atât razboiul neprovocat, cat si crimele impotriva civililor sunt elemente care trebuie sa conduca la izolarea Rusiei pe plan mondial, precizează USR în comunicatul de presă.

 ”Deşi cred că dialogul şi diplomaţia nu trebuie niciodată abandonate, acţiunile liderilor Rusiei care bombardează civili în timpul negocierilor pentru pace nu lasă mult loc pentru discuţii. Am decis prin urmare să părăsesc grupul de prietenie cu Rusia”, afirmă Victor Ilie.

 Parlamentarii USR vor continua să militeze pentru încetarea focului şi rezolvarea paşnică a conflictelor, respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele ei consemnate în tratatele internaţionale, condamnând, în acelaşi timp, invazia rusească şi oferind sprijin forţelor democratice din Rusia.

Comentarii