Partidul lui Băsescu sparge gheaţa şi înscrie mai mult decât efectivul CJ Iaşi

vineri, 14 august 2020, 16:58
2 MIN

Lista candidaţilor pentru cele 37 de locuri de consilier judeţean conţine nu mai puţin de 47 de nume.

Printre primele formaţiuni politice care au depus listele de candidaţi la Biroul Electoral Judeţean, PMP se arată hotărât să cucerească CJ. Liderul organizaţiei locale a partidului, Petru Movilă, a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. El ocupă şi prima poziţie din lista candidaţilor pentru mandate de consilier.

Pe locul secund se află Adrian Acostoaiei, aflat şi acum în CJ după ce a preluat locul lui Alin Aivănoaei, care a demisionat anul trecut. Pe 3 se află actualul lider al grupului PMP din CJ, Marian Uscatu, poziţia a patra aparţine lui Radu Ursanu, în acest moment consilier judeţean PSD, iar pe 5 o regăsim pe Violeta Găburici, acum consilier local.

Pe lista candidaţilor la CJ, care conţine 47 de nume (sunt 37 de mandate de consilieri), se regăseşte şi Elena Zaharia (locul 8), în acest moment consilier judeţean ALDE.

„Pentru noi, funcţiile publice şi funcţia de preşedinte al CJ, funcţiile de consilieri sunt un mijloc prin care putem face treabă. Sunt convins că, dintre toţi competitorii la preşedinţia CJ, sunt cel mai eficient şi mai capabil să realizez proiecte, să mă agăţ şi să deschid uşi la Bucureşti pentru proiectele Iaşului”, a declarat Petru Movilă după ce a înregistrat listele de candidaţi pentru CJ la BEJ. El a subliniat că „suntem oameni disponibili şi dispuşi pentru dialog cu oricare alt reprezentant al eşichierului politic în interesul proiectelor Iaşului şi ale ieşenilor”. „Însă cei mai importanţi parteneri ai noştri sunt ieşenii”, a adăugat el.

Petru Movilă i-a invitat la dezbateri deschise pe ceilalţi candidaţi la şefia CJ, „pentru că în următorii patru ani oamenii nu vor sta de vorbă nici cu bannere, nici cu afişe, nici cu postări pe Facebook, nici cu comunicate de presă. Oamenii trebuie să stea de vorbă cu oamenii!”

Pentru funcţia de primar al Iaşului, PMP a propus-o pe prof. univ. dr. Dorina Isopescu, decanul Facultăţii de Construcţii. Candidatura, împreună cu lista aspiranţilor PMP la mandatele de consilier local şi listele de semnături, vor fi înregistrate marţi, în ultima zi a perioadei de înscriere în cursa electorală care se va finaliza cu scrutinul din 27 septembrie.

Comentarii