Patronii vor să deschidă restaurantele, Guvernul se opune

miercuri, 05 august 2020, 22:28
1 MIN
 Patronii vor să deschidă restaurantele, Guvernul se opune

Industria restaurantelor și a hotelurilor, este aproape de terapie intensivă”, spun cei care au afaceri în acest domeniu grav lovit de pandemie.

Patronii vor să deschidă restaurantele, însă guvernul s-a opus. Acum așteaptă undă verde ca să poată primi turiștii de pe litoral la terase până la miezul nopții, și la hoteluri, și în spațiile pentru luat masa.

Zeci de agenţi economici de la mare i-au cerut prefectului din Constanța să prelungească măcar cu o oră programul teraselor. Managerii susţin că au fost obligaţi să concedieze o tură de angajaţi, iar încasările au scăzut imediat după anunţul autorităţilor privind noul program.

Ramona Pripas, manager de terasă: „Încasările au fost diminuate în ultima perioadă, începând din weekend, cu 35-40%. Este şi foarte cald, oamenii încep să vină la terasă de la ora 20 şi practic nouă ne rămân două ore în care ne putem servi clienţii”.

Cătălin Crăciun, şef de sală: „Într-adevăr, au urmat şi aceste scăderi salariale. Unii salariaţi au înţeles, alţii au plecat, au ales alt job sau altă ramură, să lucreze în altă ramură”.

Continuarea, pe stirileprotv.ro

Comentarii