Patru milioane pentru patru sate racordate la reţeaua de gaze naturale

marți, 19 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 Patru milioane pentru patru sate racordate la reţeaua de gaze naturale

Una dintre cele mai mari comune din suburbiile Iaşului a pus la bătaie aproape patru milioane de lei pentru extinderea reţelei de gaze în patru sate componente.

În Holboca, doar cei din localitatea reşedinţă şi din Dancu beneficiază de gaz metan. Prin licitaţia lansată ieri, reţeaua de distribuţie va fi extinsă în satele Rusenii Noi, Rusenii Vechi, Orzeni şi Cristeşti. În primul dintre ele există deja 814 metri de ţeavă instalată. „Astfel, au mai rămas de executat 19.757 m din totalul prevăzut de proiectul tehnic care priveşte obiectivul «Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Holboca, cu satele aparţinătoare Rusenii Noi, Rusenii Vechi, Orzeni, Cristeşti».

Orice referire la lungimea de 20.571 m trebuie înţeleasă ca referindu-se la lungimea de 19.757 m”, se arată în anunţul afişat pe platforma electronică de achiziţii publice. Valoarea estimată totală a contractului este de 3,83 milioane de lei fără TVA. Componenta financiară a unei oferte contează în proporţie de 81 la sută, perioada de garanţie (minimum 3, maximum 6 ani), 10 la sută, iar 9 la sută se acordă pe criterii de ordin tehnic. Ofertele sunt aşteptate până pe 8 februarie, iar câştigătorul licitaţiei va fi anunţat cel mai târziu la începutul lunii iunie. Durata contractului de execuţie este de maximum 24 de luni, mai precizează anunţul de licitaţie.

Comentarii