Patru oferte pentru primele documentaţii ale Spitalului de Boli Respiratorii

Câştigătoarea va fi anunţată în cel mult o lună.

vineri, 07 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Patru oferte pentru primele documentaţii ale Spitalului de Boli Respiratorii

Şase firme din Iaşi şi una din Timişoara s-au înscris în licitaţia lansată luna trecută pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare pentru construirea şi dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii. 

Mai precis, este vorba de prima etapă în realizarea acestui obiectiv de investiţii, respectiv întocmirea documentaţiilor tehnico-economice – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor, tema de proiectare şi studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente.

La licitaţia care a pornit de la valoarea estimată de 310 mii lei s-au înscris A.B.V. Total Proiect şi Arc Design SRL, ofertanţi unici, ieşenii de la IM Design Studio în asociere cu timişorenii de la Graphic Space, precum şi asocierea 3B Construction Project SRL – N.C.C. Proiect-Instal – R.F.N. Proiect. Cele patru oferte urmează să fie evaluate din punct de vedere tehnic şi financiar. Câştigătoarea va fi anunţată cel mai târziu pe 4 iunie şi va avea la dispoziţie 3 luni pentru predarea întregii documentaţii.

Cititi si: O apariție bruscă în planul de investiții: spital nou la Iași – Boli Respiratorii

Noul Spital de Boli Respiratorii va fi construit pe actualul amplasament al Secţiei "Dr. Clunet" din Bucium. Proiectul, cu o valoare totală estimată de 116,5 milioane de euro (fără TVA) ar putea fi edificat prin Programul Operaţional Sănătate 2021-2027, instrumentul de finanţare "Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă". În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie dispune de 347 de paturi, în 6 secţii. Viitorul spital va avea o capacitate de 370 de paturi, la care se adaugă 30 din Secţia de îngrijiri paliative pneumologice.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii