Pedagogia Montessori a făcut cunoştinţă cu o şcoală specială de Iaşi

duminică, 04 decembrie 2022, 19:23
1 MIN
 Pedagogia Montessori a făcut cunoştinţă cu o şcoală specială de Iaşi

Elevii cu nevoi speciale de la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” din Iaşi au făcut cunoştinţă cu pedagogia Montessori prin intermediul proiectelor Erasmus+. În luna noiembrie a acestui an, doi elevi cu cerinţe educative speciale – Bucătariu Georgiana şi Luca Denis – împreună cu profesoarele Andreea Cojocaru, Andreea Iurea şi Adina Patraş au participat la cea de a treia mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ „Together, Stronger!” în Turcia. La această mobilitate au luat parte atât cadre didactice, cât şi elevi din ţările partenere – Turcia, Portugalia, Lituania şi Macedonia de Nord.

Mobilitatea s-a desfăşurat la Şcoala Abdulkadir Perşembe Vakfi Imam Hatip Ortaokulu din Mersin, regiunea Adana. Activităţile desfăşurate pe parcursul celor cinci zile au avut la bază principiile şi metodele utilizate în Pedagogia Montessori.

Scopul a fost aprofundarea educaţiei formale, lingvistice, de comunicare şi interculturale. Întreaga experienţă internaţională a constat în activităţi educative, jocuri antrenante desfăşurate în aer liber, activităţi de explorare senzorială.

Prima zi a mobilităţii a fost destinată cunoaşterii şi prezentării fiecărui membru din proiect, a zonei din care provine şi a şcolii pe care o reprezintă.

Elevii au pictat scoici culese de pe malul Mării Mediterane, conuri de brad, utilizând culori specifice ţării de apartenenţă, după care au plantat flori şi puieţi de măslin, simboluri ale păcii şi prieteniei. Ziua s-a încheiat cu o întrevedere cu reprezentantul ministerului educaţiei, responsabil de regiunea Adana.

În următoarele zile elevii au creat zmeie, pe care apoi le-au lansat pe malul mării, au făcut activităţi sportive şi s-au avântat în jocurile specifice ţărilor participante.

Comentarii