Pelerinajul de 1000 km fără mâncare continuă. Cum se simt participanții

joi, 12 mai 2022, 01:57
3 MIN
 Pelerinajul de 1000 km fără mâncare continuă. Cum se simt participanții

Rămași mai puțini cu unul, pelerinii au parcurs un sfert din drum în cinci zile.

Din cei 1000 km din pelerinajul pedestru aflat în desfășurare, participanții au parcurs circa 25%. Din păcate, ieri s-a retras unul dintre pelerini din cauza unei probleme în familie, astfel că din patru temerari au rămas doar trei. Aceștia au înfruntat în ultimele zile dureri atroce de picioare, însă nici unul nu a fost într-o stare atât de gravă pentru a nu putea continua traseul. În fiecare zi pelerinii au parcurs circa 55.000 de pași (42-45 de kilometri) și aseară, după a cincea zi de traseu, erau cazați la Pojorâta (Suceava). Până acum pelerinii au pierdut circa 5 kg în greutate.

„Ne bucurăm mult că am reușit să ne apropiem de parcurgerea unui sfert din traseul stabilit. Postul și mersul pe jos ne-au făcut în toate aceste zile să ne revedem mai ales păcatele din trecut și să căutăm cu pocăință să le înlăturăm pe viitor. Ușor – ușor văd că trecem toți peste dureri, ne obișnuim cu această misiune pe care o urmăm și trag speranțe că vom ajunge departe, dacă nu chiar vom izbândi să ajungem la finalul celor 1000 de km", a spus Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic, inițiatorul acestui demers destinat promovării postului doar cu apă ca mijloc terapeutic, susținerii unei clinici de post în România și menținerii păcii în țara noastră.

În zilele următoare sunt așteptate și alte persoane să se alăture acestui demers pedestru care urmează să includă în curând orașele Vatra Dornei, Bistrița și apoi Cluj. Mai mulți preoți și-au manifestat dorința de a se alătura pelerinilor în acest parcurs care este cel mai lung din lume atât ca distanță, cât ca și timp, fără consum de alimente.

„La început mi-a fost mai greu până când picioarele s-au obișnuit cu acest gen de efort – foarte mare. Acum, încep să pătrund psihologic ceea ce facem și mă simt deosebit de bine că particip la acest pelerinaj cu post și pocăință. Ar fi foarte bine dacă mai mulți oameni ar trece prin acest proces de curățare fizică și spirituală", a spus Iulian Crăciun, pelerin.

În afară de apă plată și apă minerală, pelerinii mai primesc o dată la două zile și o pudră cu electroliți pentru a evita problemele cardiace sau musculare.

„Până acum traseul a fost accesibil, însă astăzi, din cauza pantelor urcate a fost ceva mai dificil. Trebuie să ne odihnim minim 10 ore pe zi pentru a putea face față din nou la acest gen de provocare. Cu toate acestea, sunt optimistă privind rezultatul final", a spus și doamna Florina Kristo, pelerin.

Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic din Iași a precizat că în timpul acestui pelerinaj este foarte important să își concentreze atenția doar pe aspecte pozitive, duhovnicești și să nu se gândească nicio clipă la mâncare sau la durere. Un gând concentrat prea mult pe alimentație ar putea iniția sistemul digestiv care ar duce la eșecul demersului, din cauza foamei.

Imagini de la acest pelerinaj unic pot fi urmărite pe canalul de Youtube Cezar Elisei – Postul Terapeutic cu apă, iar informații și detalii se pot obține la telefon 0332.802.834.

În anul 2020, scriitorul Cezar Elisei a efectuat o călătorie de studiu la una din clinicile de postit din Siberia. Documentarea a inclus cazuri de vindecare într-un procent de 90% din boli cu ajutorul postului doar cu apă sau, altfel spus, prin reținerea de la alimentație o perioadă cuprinsă între 3 și 40 de zile. Din acest motiv militează pentru ridicarea în România a unei clinici de același tip, acesta fiind și unul dintre scopurile pelerinajului pedestru fără consum de alimente, care se desfășoară în aceste zile.

Comentarii