Pelerinajul pedestru a ajuns în ziua 14

Pelerinii descoperă avantajele postului terapeutic

vineri, 20 mai 2022, 01:55
3 MIN

Grupul condus de Cezar Elisei, președintele Asociației Postului Terapeutic (APT), care a pornit de la Iași cu destinația București – după 1000 km, pe jos, fără a consuma hrană ci doar apă – a ajuns aseară la Alba Iulia. Astfel, aceștia au parcurs până acum mai bine de 540 km, depășind vechiul record care data din 1963.

Pelerinii au reușit să-și mențină o stare bună de sănătate în timpul mersului. Au avut parte doar arareori de dureri ale tălpilor sau gambelor, dar e de la sine înțeles când zilnic au fost parcurși minim 40 km în fiecare zi. Ieri a avut loc și cântarul de la mijlocul traseului: s-au înregistrat pierderi în greutate de 10 – 11 kg la bărbați și de 8 kg la doamne.

Beneficiile postului au început să apară în rândul postitorilor, fiind vorba mai ales, despre întinerire și rejuvenare a pielii, aspecte care se constată după 10-14 zile ale postului. Sunt și beneficiile mentale, mintea lucrează mai eficient, se concentrează mai ușor și identifică gânduri mai înalte, profunde. Apare și o anumită euforie, o detașare de probleme și un optimism ieșit din comun.

„Noi toți cei 5 postitori câți suntem acum experimentăm în mod practic ceea ce știm teoretic despre postul terapeutic – anume că are patru mari beneficii: fizice, mentale, emoționale și spirituale. La noi este o situație specială pentru că abia după ce uităm de durerile de picioare reușim să realizăm și să ne bucurăm de aceste beneficii deosebite, dar suntem deosebit de încântați că am ajuns aici. În timp ce facem acești kilometri realizăm că este o binecuvântare pentru noi să trăim această îmbinare deosebită între mișcare fizică și efecte benefice ale postului doar cu apă”, a spus Cezar Elisei, președintele APT.

Chiar dacă a slăbit 10 kg și a întinerit mult, domnul Iulian Crăciun, a evidențiat mai ales beneficiile mentale resimțite. „Eu asist ca un martor, ca un actor la acest pelerinaj și sunt deosebit de încântat când am anumite înțelegeri legate de post. Astăzi am realizat că postul nu este detox. Postul este atitudinea și conduita prin care omul face loc în ființa sa lui Dumnezeu”, a spus giurgiuveanul care este de asemenea implicat încă din prima zi în această probă.

Aseară, Cezar Elisei a susținut o conferință despre postul cu apă la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din Alba Iulia și a subliniat inclusiv contraindicațiile postului, cu privire mai ales la bolile ajunse într-un stadiu înaintat de evoluție, lipsa unui indice de masă corporală de peste 19 și anemia severă.

În ce privește starea de sănătate, cei cinci pelerini se simt bine, fiind necesară în unele zile administrarea unor suplimente de Magneziu, Potasiu sau Fier.

Zilele viitoare, cei cinci temerari care au depășit deja recordul anterior de călătorie fără alimente, se vor îndrepta către Sibiu – Curta de Argeș – Câmpulung Muscel, spre a le transmite mesajul postului doar cu apă.

Scopul pelerinajului pedestru de 1000 km fără alimente este pentru promovarea acestei terapii, pentru atragerea atenției asupra nevoii unei clinici de post precum în Rusia ori Germania, pentru pacea în țara noastră și pentru o stare de bine între oameni, ajutați de harul lui Dumnezeu.

Detalii despre acest proiect, dar și alte proiecte ale Asociației Postului Terapeutic din Iași se pot obține la telefon 0332.802.834 și pe www.asociatiapostului.ro.

Pentru donații în vederea susținerii pelerinajului sau a cauzei privind ridicarea unei clinici de post în România se pot folosi conturile

  • RO 04 RZBR 0000 0600 2305 1110 – în lei

  • RO 74 RZBR 0000 0600 2305 1111 – în Euro

Comentarii