Pensionarii cu pensii mai mici de 1000 de lei vor primi tichete de 70 de lei de sărbători

sâmbătă, 12 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Pensionarii cu pensii mai mici de 1000 de lei vor primi tichete de 70 de lei de sărbători

Pensionarii ieşeni vor primi tichete sociale valorice de la municipalitate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Acţiunea este organizată prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS). Conform informaţiile furnizate de DAS, tichetele vor fi trimise prin poştă, cu confirmare de primire. Acele plicuri care se vor întoarce la direcţie vor fi păstrate în casieria DAS, iar pensionarii le pot prelua de la sediu cel târziu în martie 2021.

Potrivit Primăriei, beneficiarii campaniei sunt circa 9.000 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depăşesc suma de 1.000 de lei inclusiv (pensionari de drept şi pensionari pe caz de boală). Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 70 de lei, fiind compus din şapte tichete a 10 lei fiecare. „Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Judeţene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iaşi şi să se afle în plată cu luna noiembrie 2020”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Distribuţia tichetelor sociale a început din această săptămână, iar acestea sunt trimise prin poştă, în plic recomandat cu confirmare de primire. Plicurile returnate ajung în casieria Direcţiei de Asistenţă Socială, persoanele putând veni ulterior la sediu pentru a le ridica, termenul limită de preluare fiind 6 martie 2021. Campania DAS se află la a XV-a ediţie. 

Comentarii