Pleacă Putin definitiv de la Kremlin în 2024? Remarca președintelui rus

joi, 19 decembrie 2019, 21:03
1 MIN
 Pleacă Putin definitiv de la Kremlin în 2024? Remarca președintelui rus

Un comentariu enigmatic al lui Vladimir Putin privind limitarea numărului de mandate prezidențiale a relansat speculațiile legate de plecarea sa definitivă de la Kremlin în 2024.

În tradiționala conferință anuală de presă, președintele rus a fost întrebat joi despre o reformă constituțională și în special despre interdicția de a exercita mai mult de "două mandate consecutive".

"Ceea ce s-ar putea face legat de aceste mandate este suprimarea calificativului 'consecutive' când e vorba de funcția prezidențială", a răspuns el.

Dacă acest termen va fi suprimat din Constituție, aceasta ar exclude o revenire a lui Vladimir Putin la Kremlin după 2024, când expiră al doilea său mandat consecutiv.

Și nu ar mai putea părăsi președinția doar pentru o perioadă, pentru a reveni ulterior, așa cum a făcut în 2012 după patru ani (2008-2012) în calitate de prim ministru.

"Avem două mandate succesive, credinciosul vostru servitor își îndeplinește cele două mandate și apoi părăsește postul, și apoi are dreptul să revină la funcția de președinte deoarece nu mai e vorba de două mandate succesive", a explicat președintele rus.

Comentarii