Ploile iau la vale şoseaua Rediu – Breazu. Jumătate de bandă s-a surpat

vineri, 04 iunie 2021, 01:59
2 MIN
 Ploile iau la vale şoseaua Rediu – Breazu. Jumătate de bandă s-a surpat

DJ 280E a fost modernizat cu cinci ani în urmă. O fâşie de câteva zeci de metri a fost ruptă de deplasarea terenului în urma precipitaţiilor abundente recente.

Surpare a jumătate dintr-o bandă de circulaţie pe DJ280E – Şoseaua Rediului (drumul de la rond Păcurari spre Rediu şi Breazu), cu 200 de metri înainte de intersecţia cu DJ282, în Breazu. Aceasta îngreunează circulaţia pe acest segment de drum.

Ruperea fâşiei de asfalt este în principal urmare a alunecărilor de teren datorate ploilor abundente din ultima perioadă, explică primarul comunei Rediu, care a evaluat ieri situaţia la faţa locului.

Nu doar trama stradală a fost grav afectată, ci şi o conductă de alimentare cu apă aparţinând ApaVital. Branşamentul rupt a fost reparat ieri, iar alimentarea cu apă a fost restabilită. Au fost montate avertizoare pe toată porţiunea afectată de alunecările de teren.

Directorul de la Drumuri Judeţene ne-a spus ieri că drumul a fost modernizat cu cinci ani în urmă şi că a ieşit din termenul de garanţie.

Ciprian Ciucan nu a putut să ne ofere o estimare a duratei lucrărilor care vor trebuie făcute aici pentru refacerea carosabilului. Aceasta, pentru că mai întâi va trebui estimată amploarea lucrărilor de refacere a fundaţiei drumului.

Un raport operativ al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Rediu a fost întocmit şi transmis Prefecturii, ISU Iaşi, Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, CJ şi IPJ Iaşi – Serviciul Rutier, ne-a precizat primarul Ciprian Grosu.

Până la remedierea situaţiei, conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu mare atenţie în zona afectată.

Comentarii