PNL: Liderii PSD să aleagă drumurile proaste care duc la Iaşi

joi, 09 mai 2019, 01:49
3 MIN
 PNL: Liderii PSD să aleagă drumurile proaste care duc la Iaşi

Liberalii ieşeni le-au transmis lui Liviu Dragnea şi şefilor filialelor PSD din Moldova să meargă pe drumurile în care nu au investit nimic în cei şapte ani de când sunt la putere.

Liderii PNL Iaşi au ţinut să transmită un mesaj pesediştilor care vor fi adunaţi astăzi în Piaţa Unirii. Costel Alexe, preşedintele liberalilor din judeţ, a atras atenţia că cele câteva mii de oameni vor veni în Iaşi să vadă „dovada minciunii şi promisiunilor deşănţate lansate în ulti­mele campanii electorale“.

El a atras atenţia că infrastructura proastă şi subdimensionată face ca numărul accidentelor rutiere să fie mai mare în Moldova decât în vestul ţării. „Nicio capitală de judeţ din Moldova nu are o centură ocolitoare finalizată, fie ea şi degradată, care să preia traficul de tranzit şi cel de mare tonaj, surse de po­luare, ambuteiaje şi accidente rutiere“, a declarat Alexe.

Liberalul a atribuit câte un traseu pentru fiecare coloană de autocare. Astfel, dintre cei care vin din Botoşani, puţini ştiu că ambele rute ce leagă judeţul lor de Tg. Frumos şi Iaşi au ratat licitaţiile.

Alexe s-a referit la Axa rutieră strategică 2 Iaşi-Botoşani, unde nu s-a depus nicio ofertă.

„La vizita de la luna trecută, ministrul Cuc (Răzvan Cuc, de la Transporturi, n.r.) le promitea botoşănenilor drum nou, iar în următoarea zi a suspendat licitaţia“, a adăugat liderul PNL Iaşi, referindu-se la modernizarea DN 28B Tg. Frumos-Botoşani. Amintim că, în acest caz, licitaţia a fost anulată pentru „oferte neconforme“.

Despre pesediştii care vin de la Suceava, Costel Alexe este sigur că nu vor fi aduşi prin Breazu, altfel „Maricel Popa (preşedintele PSD şi CJ Iaşi, n.r.) s-ar face şi mai tare de ruşine“.

Pe cei care vin la Iaşi de la Vaslui şi Huşi, liberalul i-a sfătuit să meargă „pe Drumul Hoţilor, o parte din Centura Municipiului Iaşi pentru care nu s-au alocat nici măcar 2 lei în 7 ani“.

Cât priveşte Bacăul şi Neamţul, de acolo se va veni pe E85, „drumul morţii“, cum este ştiut de toată România, a mai spus Alexe. El a tras linie, amintind că, în ultimii cinci ani, „în accidentele rutiere de pe drumurile Moldovei, peste 2.000 de oameni au murit, iar peste 9.200 au fost răniţi în cele 9.700 de accidente grave înregistrate de Ministerul de Interne“.

La mitingul PSD de astăzi s-a referit şi Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL. El nu şi-a ascuns temerile privind tensiunile provocate de încăpăţânarea lui Liviu Dragnea de a forţa un miting în centrul Iaşului, paralizând o mare parte din oraş.

Bodea a dezvăluit că Jandarmeria va aduce la Iaşi „divizia de ţes­toase care a înăbuşit mitingul din 10 august de la Bucu­reşti, dar şi pe cea care a făcut acelaşi lucru la Pun­geşti, în decembrie 2013“ (revolta împotriva gazelor de şist, n.r.). „Sper că, la Iaşi, Jandarmeria nu se va face iarăşi de râs“, a mai spus liberalul.

Comentarii