Poli: Licența rezolvată, salariile la rând

luni, 27 aprilie 2020, 01:43
3 MIN
 Poli: Licența rezolvată, salariile la rând

 

În aceste zile vor fi achitate datoriile care împiedicau primirea licenţei. Cea mai mare parte a restanţelor va fi lichidată din cei 60 000 de euro pe care antrenorul Mircea Rednic i-a împrumutat. Următoarea prioritate este achitarea salariilor restante, în valoare de circa 300 000 de euro

Azi, când se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea FC Politehnica Iaşi, atmosfera din Copou nu va mai fi la fel de apăsătoare ca în ultima perioadă. Conducătorii noii grupări de fotbal ieşene, înfiinţată acum zece ani, care are însă dreptul de a folosi titulatura echipei de tradiţie, sunt puţin mai liniştiţi, deoarece emoţiile nelicenţierii se vor risipi. După cum v-am informat, vineri, antrenorul Politehnicii, Mircea Rednic, a făcut un nou gest decisiv pentru salvarea clubului, împrumutându-l, fără dobândă, cu 60 000 de euro Poli. Reamintim, tehnicianul care a venit la începutul anului în Copou mai împrumutase Poli cu 100 000 de euro în ianuarie, când echipa era într-un alt impas major. Cum şefii clubului au mai făcut rost acum de un alt împrumut, de pe plan local, restanţele de peste 80 000 de euro care trebuiau lichidate pentru ca echipa să îndeplinească criteriul financiar de licenţiere vor deveni amintire. Data exactă la care se vor face plăţile depinde de circuitele bancare, însă nu există nicio emoţie că termenul limită de joi, va fi depăşit. Astfel, Politehnica va obţine atât licenţa pentru participarea în sezonul viitor al Ligii I, dar şi licenţa pentru participarea în cupele europene. Reamintim, Iaşi, care nu are nicio şansă europeană din campionat, jucând în play-out, e calificată în semifinalele Cupei României la fotbal, câştigătoarea competiţiei numărul doi având dreptul de a juca în Europa League. În paranteză fie spus, la începutul anului fosta conducere a Politehnicii afirma că nu va fi nicio problemă cu licenţierea, care trebuia închisă iniţial până în martie, termenul limită fiind apoi prelungit cu o lună.

Rezolvarea priorităţii zero a clubului, primirea licenţei, nu va aduce liniştea la Poli. Şefii clubului încearcă deja să găsească soluţii pentru achitarea salariilor restante. Este vorba de retribuţiile pe luna februarie şi pe primele 23 de zile ale lunii martie. În total, circa 300 000 de euro! Reamintim, de pe 24 martie şi până pe 15 mai aproape toţi angajaţii clubului au intrat în şomaj tehnic, salariile, care au fost reduse la circa 500 de euro lunar, urmând a fi achitate de stat.

Pentru achitarea retribuţiilor restante, Poli va trebuie să caute noi împrumuturi. Asta pentru că singura sursă de finanţare certă, a doua şi ultima rată din transferul lui Kamer Qaka la CSU Craiova, parafat vara trecută, e insuficientă. Oltenii trebuie să achite 50 000 de euro, termenul de plată, 15 aprilie, fiind depăşit. Craiovenii au anunţat că în această perioadă ar putea vira o parte din suma la care Politehnica are dreptul, astfel că ieşenii ar putea face apoi mici paşi în acoperirea restanţelor salariale.

Comentarii