Poli: Multă intrigă, puţină iubire

joi, 20 februarie 2020, 02:43
3 MIN
 Poli: Multă intrigă, puţină iubire

Fostului preşedinte al clubului, Adrian Ambrosie, nu i-a căzut deloc bine faptul că a căzut pe planul doi de la venirea lui Paraschiv. După meciul de la Sfântu Gheorghe, Ambrosie i-a luat în maşina personală pe Cristea şi Mihalache, spre nemulţumirea antrenorului Rednic. Criticile tehnicianului legate de erorile campaniei de transferuri din vară au generat alte reacţii pe la colţuri

 

 

Atmosfera existentă la Politehnica Iaşi continuă să fie în suferinţă. Schimbările pe care noul preşedinte, Ciprian Paraschiv, care a preluat puterea de la începutul lunii, a început să le facă la club au generat o reacţie de nemulţumire din partea multor angajaţi. Obişnuiţi cu programul redus şi lipsa de responsabilitate din vremea fostului conducător, Adrian Ambrosie, multor oameni de la birouri nu le-a picat deloc bine creşterea orarului, impunerea de sarcini clare şi termene de îndeplinire a acestora ori reproşurile pe care le primesc atunci când greşesc sau nu-şi fac treaba. Atitudinea lui Paraschiv îi convine lui Ambrosie, care este extrem de nemulţumit că a căzut pe planul doi şi îşi caută aliaţi. Fostul preşedinte suferă şi din cauza faptului că nici nu mai dă declaraţii. Deciza este logică dacă se ia în calcul deficitul uriaş de imagine pe care-l aduceau ieşirile publice ale celui numit acum manager, valul de contestări fiind imens. În atare condiţii, Ambrosie s-a reorientat. A restabilit legătura strânsă cu preşedintele Consiliului Director, Leonid Antohi, căruia a încercat să-i ia postul atunci când s-a vorbit de restructurarea clubului. Reamintim, până la urmă singurul plecat a fost vicepreşedintele Cristi Stărică, un alt om pe care Ambrosie l-a vorbit de rău la Palatul Roznovanu. Ambrosie tatonează şi pista Anton Heleşteanu, directorul de scouting pe care a fost la un pas să-l sacrifice după criticile lansate de primarul Chirica la adresa ultimului. “Alianţa” cu Heleşteanu se încearcă a fi creată după ce antrenorul Mircea Rednic a taxat erorile mari ale campaniei de transferări din vară. Gestionată de Ambrosie şi Heleşteanu, campania a avut ca rezultate şi aducerea multor jucători extrem de modeşti, de care nici nu se poate scăpa acum, precum Assulin, Cabral ori Popadiuc.

Totodată, protejat de primarul Chirica, Adrian Ambrosie a încercat să atragă în jurul lui jucători importanţi din lotul actual, care au primit puţine minute de la Rednic. Astfel, la întoarcerea de la Sfântu Gheorghe, fostul şef al executivului i-a luat în maşina proprie, pe Cristea şi Mihalache. Decizia ruperii echipei nu i-a picat deloc bine lui Rednic. Care a mai aflat şi că achiziţiile lui din iarnă, Klimavicius, Omoh, Luckassen şi Grădinaru, sunt privite strâmb…

Trăgând linie, multe “lucrături”, care aduc aminte şi de modul în care a fost sabotat fostul antrenor, Mihai Teja, în scopul readucerii amicului lui Ambrosie, Flavius Stoican. Chiar cu preţul căderii echipei.

De regulă, intriganţii dau dovadă de lipsă de caracter. De această dată, este vorba şi de inconştienţă.Ţinând cont de problemele financiare şi sportive ale Politehnicii, ieşirea din impas, măcar în acest sezon, poate fi obţinută doar dacă toată lumea trage în aceeaşi direcţie. Altfel, Poli poate retrograda, ceea ce ar aduce şi posibila dispariţie a clubului. Episodul decesului adevăratei Politehnica, din 2010, e prea recent ca să fie deja uitat. Deci, mai ales că multora nu le pasă de fotbalul ieşean, ci doar de buzunarele lor, strângerea rândurilor e obligatorie. Pentru că altfel veniturile uriaşe, dacă luăm în calcul calitatea muncii, pe care le încasează mulţi vor deveni amintire.

 

 

Comentarii