Poli, sub lupa Comisiei de Integritate a FRF

marți, 03 martie 2020, 02:43
3 MIN
 Poli, sub lupa Comisiei de Integritate a FRF

Membrii comisiei vor veni în această săptămână în Copou pentru a cerceta acuzaţiile lansate de Gigi Becali. Declaraţii incendiare ale lui Ciprian Paraschiv despre latifundiarul din Pipera

 

Politehnica Iaşi va fi verificată în această săptămână de Comisia de Integritate a Federaţiei Române de Fotbal. Măsura vine după ce Gigi Becali, patronul FCSB, a spus în direct la Digi Sport că “dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200 000 de euro când am jucat cu Iaşul, ca să câştig meciul. Atât mi s-a propus. Mi s-a zis: «Domnule, îmi dai 200 000 şi îţi dăm meciul»„. Refeririea lui Becali este legată de meciul din mai 2018 dintre Poli şi echipa bucureşteană, din Copou. Becali susţine că a refuzat oferta, Poli a bifat singurul succes din play-off, 1-0 în faţa FCSB, iar “roş-albaştrii” au pierdut fotoliul de lider şi, apoi, titlul de campioană. La acea vreme, preşedintele Politehnicii era Adrian Ambrosie, care acum e manager, antrenor principal – Flavius Stoican, iar Eugen Trică era primul “secund”.

Vizita oficialilor federali a fost anunţată ieri de preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv: “FRF s-a autosesizat pe marginea acestui subiect grav. Reprezentanţii Departamentului de Integritate vor veni în Copou între meciul de Cupă, de miercuri, cu U Craiova şi cel de sâmbătă, din campionat, cu Dinamo. Se vor face toate demersurile pentru ca adevărul să iasă la iveală” a spus cel care conduce Poli de o lună.

Paraschiv a avut un discurs tranşant legat de subiectul amintit: “Primul scenariu în acest caz este că domnul Becali a spus adevărul. Îmi pun întrebarea de ce nu a declarat acum doi ani, Dar, dacă e adevărat, îl invit să zică public, cu subiect şi predicat, despre cine e vorba. Să vină cu dovezi, pentru că-s acuzaţii foarte grave. Dacă însă nu e adevărat, ceea ce e la fel de grav, domnul Becali ar trebui să ştie că Iaşul nu e o stână de pe Giumalău. O fi având el oi mai multe şi cornute şi s-o fi pricepând la schimbat terenuri şi cărat valize şi o fi având alte echipe în jurul Bucureştiului, pentru că înţeleg din presă că-şi împarte arginţii şi la alte cluburi. Mie nu-mi place însă atitudinea defetistă a ciobanului moldovean. Eu îmi apăr sărăcia care e acum la club, îmi apăr clubul, care e al comunităţii. Nu-i permit să iasă cu astfel de declaraţii fără să le probeze! Dacă vor fi probe, voi tăia în carne vie. Dacă nu, nu-i permit nimănui să se atingă de Poli!”, a menţionat oficialul ieşean.

 

10 lei intrarea la meciul de Cupă

Ciprian Paraschiv s-a referit şi la disputa de Cupă, de mâine. “Îmi doresc foarte mult să intrăm în istorie. Să jucăm o finală şi, de ce nu, să o câştigăm. Sunt încrezător că putem realiza o surpriză, pentru că, să fim sinceri, dacă trecem de Craiova va fi o surpriză. Ultima dată ne-au bătut clar, însă am avut şi momente bune. Băieţii sunt motivaţi, am jucat mult mai bine în ultimul meci. Vor avea şi o primă de la club, poate una şi de la antrenor, vor avea toate condiţiile să dea tot ce e mai bun” a spus Paraschiv, care s-a referit şi la spectatori şi juniorii clubului: “Îi invit pe toţi ieşenii la un meci la care accesul va fi accesibil, intrarea generală fiind 10 lei. Copiii vor avea acces liber. Aştept şi toţi juniorii şi antrenorii de la club la meci. Nu mi se pare în regulă ca antrenorii şi copiii să nu fie la partidele echipei la care juniorii visează să joace când vor creşte”. Disputa de mâine dintre Poli şi echipa olteană va începe la ora 20:30.

 

Comentarii