Politehnica deschide mâine anul universitar cu o ceremonie în aer liber

joi, 30 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Politehnica deschide mâine anul universitar cu o ceremonie în aer liber

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) îşi va deschide porţile pentru studenţi în mod oficial vinerea aceasta, pe 1 octombrie, în cadrul unei ceremonii festive care se va desfăşura în aer liber. Evenimentul este programat pe 1 octombrie, de la ora 11.00, în campusul universitar, pe spaţiul verde dintre căminele T9 şi T10. Conform reprezentanţilor Politehnicii ieşene, la manifestare vor participa membrii din conducerea instituţiei de învăţământ superior, alături de cadrele didactice şi de studenţi, fiind însă impuse o serie de măsuri de protecţie anti Covid-19.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai universităţilor şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi, Mihai Chirica, primarul municipiului, dar şi parteneri ai Politehnicii ieşene. Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, a afirmat că ceremonia de deschidere a anului universitar a fost gândită într-un spaţiu deschis pentru a putea participa cât mai multe persoane, într-o context cât mai sigur.

"În tot acest context pandemic, care ne forţează să ne transferăm activităţile într-o lume virtuală, rămânem credincioşi ideii că «împreună» înseamnă «faţă în faţă». De aceea, am gândit festivitatea de deschidere într-un format «împreună», în spaţiul deschis şi frumos al Campusului studenţesc. Respectând prevederile sanitare, festivitatea va reuni atât cadre didactice, studenţi, cât şi o parte dintre partenerii noştri din mediul academic, economic sau dintre autorităţile locale", a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Odată cu 1 octombrie 2021, studenţii din toţi anii de studiu de la toate ciclurile vor participa fizic la toate activităţile care impun prezenţa acestora, cu excepţia situaţiilor justificate.

Comentarii