Politehnica Iași: confirmări în Bănie

luni, 05 octombrie 2020, 01:43
4 MIN
 Politehnica Iași: confirmări în Bănie

Deşi a jucat în inferioritate numerică mai bine de o repriză, Poli a pierdut la limită pe terenul Craiovei.Problemele semnalate în startul de sezon au fost vizibile şi în Oltenia

 

 

Politehnica Iaşi a intrat cu fruntea sus în cea de-a doua pauză a sezonului, formaţia pregătită de Daniel Pancu pierzând onorabil vineri, la Craiova, 0-1 contra CS Universitatea, formaţie care a câştigat toate cele şase partide disputate în campionat. Eşecul la limită este cu atât mai onorabil cu cât Poli a evoluat în zece oameni din minutul 37, când Mihalache a fost eliminat. Paradoxal, chiar dacă a primit golul după ce s-a jucat 11 contra 10, Iaşi a ţinut mai bine echilibrul în inferioritate numerică, statistica spunând totul. Dacă în primul act, Craiova s-a impus la scor pe toate liniile (3-0 la şuturi pe poartă, 7-0 la încercări în afara porţii şi 6-1 la cornere), cifrele actului doi au fost echilibrate: 2-0 la încercări cadrate, 2-2 la şuturi în afara porţii, 2-3 la cornere. Succesul incontestabil al gazdelor a fost generat de evidentul decalaj valoric dintre cele două echipe, organizarea bună a ieşenilor nereuşind să şteargă decât parţial diferenţele majore de calitate individuală. Astfel, chiar dacă nu a jucat grozav, având o singură ocazie clară în afară de gol, şi chiar dacă soarta partidei a fost deschisă până la final, Craiova a câştigat fără emoţii.

Disputa din Oltenia a confirmat aspectele care au mai fost amintite în ceea ce priveşte jocul Politehnicii. Principala problemă e nevoia stringentă de întărire a părţii centrale a apărării, unde ar trebui adus rapid un stoper. Poate chiar doi dacă suspendarea lui Mihalache va fi lungă, iar Frăsinescu nu-şi va reveni rapid. O altă problemă este fragilitatea de ansamblu a apărării, compartiment care se bazează pe trei jucători cruzi, Axinte, Onea şi Baxevanos şi pe un Buşu care a comis-o iarăşi, singura soluţie de avarie fiind fundaşul lateral Cabral, care nu a rupt gura târgului sezonul trecut. Firesc în aceste condiţii, de la mijloc în sus s-a stat foarte jos, pentru a proteja scutul subţire, efectul de bumerang fiind deranjantul zero apărut în dreptul şuturilor pe poartă. A treia confirmare este legată de penuria de pe banca de rezerve. Poli nu a avut stoper de meserie pentru a-l înlocui pe Mihalache, şansa fiind că De Iriondo s-a descurcat mai mult decât onorabil vineri. Apoi, pentru împrospătarea mijlocului nu a existat nicio soluţie pe care Pancu să se poată baza cu adevărat, la fel ca şi pe benzi, în atac. Dacă în linia de înaintare se speră că aşteptatele intrări ale lui Mensah, Chacana şi apoi Castro vor mai rezolva ceva, problemele de la mijloc, unde sunt puţine soluţii, dar mai ales din apărare, compartiment evident descoperit, rămân serioase.

Chiar dacă transferurile au ajuns la final, Poli are timp la dispoziţie pentru a acoperi găurile, echipele având în continuare dreptul de a legitima jucători liberi de contract. Drept urmare, pauza care urmează trebuie folosită eficient, astfel încât Iaşul să aibă un lot mai echilibrat înaintea unei perioade în care se aşteaptă ca şi celelalte echipe din Liga I să urce din punct de vedere al exprimării.

Foto: AGERPRES

Poli – catalog

 

Axinte (5) – nesigur, are meritul de a fi respins şutul lui Bărbuţ, la singura ocazie clară a gazdelor, din minutul 79.

Onea (5) – nu a excelat nici ca fundaş, nici la mijloc.

Mihalache (4) – eliminat direct în minutul 37 după o alunecare fără intenţie, care a provocat o fractură lui Koljic

Baxevanos (5) – momente bune alternate cu ezitări, a respins greşit înainte de gol.

Buşu (4) – a greşit la gol.

Vanzo (5) – muncitor.

Breeveld s-a accidentat repede şi a fost înlocuit în minutul 15.

Passaglia (5) – a ţinut de multe ori bine de minge, dar a şi pierdut-o în câteva rânduri, generând pericol la poarta Politehnicii.

Platini (5) – şters.

A. Cristea (5) – controlat puternic de ambii stoperi ai gazdelor, nu a ieşit din marcaj.

Calcan (5) – nu a reuşit desprinderile aşteptate.

De Iriondo (6) – prestaţie surprinzător de bună, mai ales pe postul inedit, de stoper, pe care a ajuns după eliminarea lui Mihalache.

Zajmovic (5) – zbateri fără efect.

Cabral (5) – în nota echipei.

Acka (5) – rudimentar.

Popadiuc a intrat în minutul 88.

 

Comentarii