În loc de „bună ziua!“

Polițiștii s-au trezit la ușă cu un ieșean care a spus că vrea să-şi ucidă nevasta

marți, 12 iunie 2018, 01:57
1 MIN
 Polițiștii s-au trezit la ușă cu un ieșean care a spus că vrea să-şi ucidă nevasta

Bărbatul a oferit şi o explicaţie pentru ameninţarea sa: probleme conjugale. Scenariul prezis de bărbat în faţa poliţiştilor se termina cu sinuciderea sa.

Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe Ilie Nica, din comuna Probota, pe care îl acuză de violenţă în familie. Bărbatul, care şi-ar fi lovit soţia, a fost protagonistul unui episod pe care poliţiştii din localitatea sa nu îl vor uita prea devreme.

Pe 23 noiembrie 2017, a intrat în postul de poliţie şi le-a spus explicit agenţilor de serviciu că are probleme conjugale şi, din acest motiv, intenţionează să îşi ucidă nevasta şi, ulterior, să se sinucidă. În acel moment, oamenii legii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar pentru ameninţare, însă bărbatul nu a putut fi, până la urmă, trimis în judecată pentru această faptă deoarece nevasta sa nu a depus plângere.

Femeia a relatat totuşi, audiată ulterior scenei amintite, că fusese lovită cu un mâner de cuţit în zona capului. Totul s-ar fi petrecut din cauza unui episod de gelozie pe care Ilie l-a avut în ziua agresiunii în contextul în care soţia sa lipsise de acasă, fiind la un bătrân de 89 de ani, imobilizat la pat, pe care îl îngrijea.

De altfel, Ilie recunoscut fapta şi a pus-o pe seama geloziei şi băuturii. El va fi judecat de către magistraţii de la Judecătorie.

Comentarii