Postul celui mai vechi manager de spital din judeţul Iaşi, scos la concurs

Dr. Costică Pânzaru se află la conducerea unităţii medicale încă din anul 2003.

miercuri, 10 octombrie 2018, 01:50
1 MIN
 Postul celui mai vechi manager de spital din judeţul Iaşi, scos la concurs

Au fost demarate procedurile de organizare a concursului de manager general al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, ocupat până acum de Costică Pânzaru. 

În septembrie 2017, acesta a câştigat cel de-al treilea mandat de manager general, aflându-se la conducerea instituţiei încă din anul 2003. Vara aceasta, în luna iulie, el a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare, astfel că nu mai poate ocupa postul. Pe lângă aceasta, conform articolului 184 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, medicii în vârstă de cel puţin 65 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de manager de spital, director medical sau şef de secţie.

Din luna iulie şi până în prezent, acesta a ocupat funcţia de manager în urma unei dispoziţii a lui Dumitru Pantazi, primarul Paşcaniului. Cât timp va avea loc concursul pentru alegerea noului conducător al unităţii medicale, Costică Pânzaru va continua să fie manager. Un alt conducător va trebui numit până cel târziu la începutul anului 2019. Pe site-ul spitalului nu a fost postat încă niciun anunţ despre postul vacant, şi nici despre procedurile pe care cei care vor să ocupe funcţia trebuie să le urmeze. 

 

 

Comentarii