Povestea emoţinantă a lui Babka și Hohlo, un soldat rus și altul ucrainean care s-au ajutat reciproc să supraviețuiască

miercuri, 13 decembrie 2023, 15:03
2 MIN
 Povestea emoţinantă a lui Babka și Hohlo, un soldat rus și altul ucrainean care s-au ajutat reciproc să supraviețuiască

Un soldat rus pe nume Alexei, ce lupta în Ucraina sub indicativul „Babka”, a povestit reporterilor cum a reușit să supraviețuiască lângă Bakhmut cu ajutorul unui soldat ucrainean.

Informațiile furnizate într-un interviu sunt contrare propagandei ruse, fiind prima dată când un soldat al Forțelor Armate ucrainene a fost descris într-un mod pozitiv și fără clișeele obișnuite, precum „fascist”, „adeptul lui Bandera” sau ceva similar.”Babka” a luat parte la atacul asupra pozițiilor ucrainene și a fost un adevărat ocupant rus.

Însă el a recunoscut cu sinceritate că, dacă nu ar fi fost luptătorul ucrainean, pe care l-a numit cu afecțiunea ”Hohlo”, nu ar fi supraviețuit și ar fi rămas să putrezească departe de casă.După cum a spus însuși supraviețuitorul rus, el a avut răni grave de la schije în partea inferioară a spatelui, căpătate în timpul unui atac asupra pozițiilor ucrainene.

Colegii săi, după cum scrie presa rusă, „l-au considerat mort și nu mai sperau să-l întâlnească”, renunțând la căutarea lui.Babka s-a trezit printre cadavrele armatei ucrainene și a observat un supraviețuitor, de asemenea grav rănit. Situația a fost complicată de faptul că ambii se aflau în zona gri, unde nu intrau nici Forțele Armate Ruse, nici Armata Ucrainei.

După cum scrie RosSMI, soldatul ucrainean, deși el însuși rănit, l-a ajutat pe Babka bandajându-i rănile sângerânde.S-au ajutat reciproc cinci zile, dar luptătorul ucrainean a murit. Rusul a rămas singur și a fost nevoit să se târască spre pozițiile sale, unde, reamintim, era considerat mort. Citeşte mai mult pe ziare.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii