Pregătiri de Sfântul Andrei cu fete şi femei

luni, 26 noiembrie 2018, 14:00
3 MIN
 Pregătiri de Sfântul Andrei cu fete şi femei

* Noiembrie se termină cu marea sărbătoare a Sfântului Andrei, Ocrotitorul României şi cel care ajută fetele să-şi afle ursitul (dacă ţin morţiş să afle cum vor arăta cei care le vor cere mâna, le vor bea zestrea şi le vor lua la bătaie). Mici sfaturi pentru fetele de măritat, în cele ce urmează:

* În noaptea Sfântului Andrei, fetele trebuie să-şi pună ciorapii sub pernă; bănuim că datina se referă la nişte ciorapi fini şi curaţi, cu dantelă, purtaţi o seară, la un cocktail, nu la şosetele flauşate purtate în cizmele de cauciuc vreme de o lună; altminteri vom vedea mii de ştiri cu titlul "Monoxidul de carbon face noi victime".

* Sub pernă se pune şi un pieptene: dacă vreţi să dormiţi şi să visaţi ursiţi în loc să vă zvârcoliţi în pat şi să vă treziţi pline de zgârieturi pe faţă şi cu ciorapii agăţaţi, alegeţi unul mic, din plastic, nu peria de cap cu dinţi de oţel, chiar dacă e una de firmă, că vă vede a doua zi ursitul cu faţa aia, de nebună scăpată din scaieţi, şi fuge la alta!

* Fata care şi-a pus sub pernă accesoriile trebuie să tacă până când adoarme; aşa ziceau bătrânii, dar nu trebuie să-i credem, fiind cam bătrâni: acum doi ani, la casa unei fete deja adormite a venit ursitul în peţit, îmbrăcat în trening de nuntă şi tenişi de operă, şi a întrebat-o "Te măriţi, fă?". Fata a tăcut, după datină, ursitul a crezut că e surdă, a renunţat şi a plecat la bufet.

* Cele de mai sus au fost un fel de învăţătură pentru fete, care ar trebui să le bage la cap, dacă au chef de un ursit corespunzător din punct de vedere calitativ. Oricum, până vineri mai au timp să-şi regleze avântul – chiar să completeze şi un test tematic!

1) Sărbătoarea Sfântului Andrei este importantă: de ce?

a) A creştinat pământurile pe care trăim astăzi / b) Am o nepoţică de măritat, fată bună, frumoasă, aşezată, gospodină, cu experienţă, 51 de ani, slujbă la stat, deci sper în continuare / c) Am la serviciu patru Andrei, doi Andreescu şi doamna de la contabilitate, Andreea, care fac cinste colectivului.

2) Ce anunţă "Crucea Sfântului Andrei" de pe marginea carosabilului?

a) Trecere peste o cale ferată fără bariere / b) Că urmează, pe dreapta, biserica având hramul Sfântului Andrei / c) Am permis de 50 de ani, dar n-am înţeles nici acum toate semnele astea colorate!

3) De ce vă mai bucuraţi că vineri e Sfântul Andrei?

a) Mă bucur că e vineri, fiind zi liberă, că după aia e 1 Decembrie; nu m-aş fi bucurat dacă ar fi picat duminică! / b) E 30 noiembrie, datina cu 30 de păhărele / c) Fiindcă mă pot pregăti pentru a doua zi, de Centenar.

4) Ce îşi pun sub perne fetele de măritat?

a) Ciorapii purtaţi în ziua aceea şi un pieptene, să-şi viseze ursitul / b) Laptopul şi smartphone-ul, să-şi contacteze ursitul pe video / c) Pisica, să-i ţină cald.

5) Ce alte ocazii de măritat mai au fetele, peste an?

a) Dragobetele, Boboteaza, Sânzienele, 1 şi 8 Martie, Valentine's Day / b) Bătaia de la Ruginoasa, 1 Decembrie, Ziua Tricolorului, zilele de alegeri etc. / c) Ocazii fericite, la care partea masculină se ciupeşte, aşadar nu mai există femeie urâtă.

* Dragi fete de măritat, vă dorim succes indiferent de litera încercuită! Să aveţi noroc şi un ursit cât mai pe măsură!

Comentarii