Pregătiri pentru Euro 2018

miercuri, 06 decembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Pregătiri pentru Euro 2018

Echipa de futsal a României a jucat două meciuri test cu Olanda încheiate la egalitate

 

 

Naţionala de futsal a României a demarat pregătirile pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor din Slovenia, cu o dubla cu reprezentativa Olandei, disputată în Ţara Lalelelor. Ambele partide, disputate la Rotterdam şi Haga s-au încheit la egalitate, 2-2, respectiv, 1-1. În primul meci, gazdele au condus cu 1-0 şi 2-1, însă tricolorii au egalat prin Valadares şi Stoica.

„A fost teste foarte utile. Olanda e o echipă foarte bună, care a ratat de puţin şansa de a juca barajul pentru calificarea la EURO. Avem nevoie în această perioadă de astfel de adversari, care să ne pună probleme. În mod normal, ar fi trebuit să câştigăm. Să nu uităm că jucătorii de la Deva au venit la lot după participarea în Elite Round UEFA Futsal Cup.”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al naţionalei României. În cel de-al doilea meci, scorul a fost tot 1-1, golul tricolorilor fiind marcat tot de spaniolul naturalizat Valadares. În lotul tricolor au pentru aceste meciuri au fost convocaţi opt jucători de la campioana Autobergamo Deva (portarul Toniţa, R. Matei, Cr. Matei, Ignat, Stoica, Csoma, Ferreira), trei de la Informatica Timişoara (portarul Iancu, Valadares, Oliveira), Szöcs, Manya (FK Odorheiu Secuiesc), debutantul Cireş (United Galaţi) şi un straniero, Răducu de la echipa malteză Luxol St. Andews. La Euro 2018 de la Ljubljana România va juca, pe 31 ianuarie, contra Portugaliei şi pe 2 februarie cu  Ucraina, ambele partide contând pentru faza grupelor.

 * Vorbind despre campioana României, care dă cei mai mulţi jucători naţionalei, aceasta a participat în grupa D din “Elite Round”desfăurată la Torrejon de Ardoz (Spania), sub numele de FC Deva, întrucât UEFA nu acceptă denumirea comercială “Autobergamo. Elevii antrenorului spaniol Marco Lopez au pierdut toate cele trei întâlniri în compania unor adversari puternici: 2-5 cu Kairat Almatî (Kazahstan), 1-2 cu Inter FS Torrejon (Spania) – câştigătoarea grupei – şi 5-8 cu Braga (Portugalia).

 

Comentarii