Premierul Viorica Dăncilă s-a cazat la Trump Hotel în Washington

marți, 26 martie 2019, 09:15
1 MIN
 Premierul Viorica Dăncilă s-a cazat la Trump Hotel în Washington

WNYC, postul public de radio din New York, a scris luni că premierul Viorica Dăncilă s-a cazat la Trump Hotel în Washington, pe durata vizitei pe care o efectuează în weekend în capitala SUA. 

Potrivit sursei citate, Dăncilă este primul lider al unui guvern străin care a închiriat o cameră în hotel în ultimul an.  Jurnaliştii americani Ilya Marritz, Justin Elliott şi Zach Everson scriu că şederea premierului român la Trump International Hotel „furnizează ultima dovadă că organizaţia lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini”.
 
 
„Asemenea plăţi ar putea încălca prevederile constituţionale anti-corupţie, care interzic preşedintelui să accepte cadouri sau „recompense” din partea guvernelor străine”, mai scriu jurnaliştii americani. WNYC publică şi o fotografie despre care autorii spun că a fost făcută vineri seară şi în care Viorica Dăncilă a fost surprinsă în holul hotelului. „Şi-a făcut drum spre unul din lifturile din clădire, care funcţionează cu cardurile de la camerele oaspeţilor”, explică jurnaliştii, care mai precizează că premierul a mai fost văzut în hotel duminică, intrând într-un lift, puţin după ora locală 18:00. 

Comentarii