Preşedinta Comisiei Europene, în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

luni, 05 octombrie 2020, 10:48
1 MIN
 Preşedinta Comisiei Europene, în autoizolare după ce a intrat în contact cu o persoană infectată

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va intra în autoizolare pentru că a participat la o întâlnire cu o persoană care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.

Ursula von der Leyen a explicat faptul că a fost deja testată în vederea depistării unei posibile infecții cu malaria respiratorie, însă rezultatul a fost unul negativ. Cu toate acestea, preşedinta Comisiei Europene va fi testată din nou, pentru că normele prevăd faptul că persoanele suspecte de infecția cu coronavirus trebuie să aibă două teste negative pentru a fi sigure că nu au contractat virusul ucigaș care a făcut milioane de victime la nivel mondial de la debutul crizei epidemice și până în prezent.

„În conformitate cu regulile în vigoare, mă autoizolez, prin urmare, până mâine dimineaţă. Am fost testată negativ joi şi voi fi testată din nou astăzi”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii