Previziuni

marți, 28 ianuarie 2020, 02:50
3 MIN
 Previziuni

Şi în 2020, singurii cu adevărat fericiţi vor fi şobolanii. Şi şoriceii.

Am intrat pe furiş în anul Şobolanului. Mamifer rozător, cu coada foarte subţire acoperită de solzi, omnivor şi vorace, aflat mereu în preajma cămărilor şi hambarelor, rattus rattus murdăreşte şi infectează totul cu germeni transmisibili ce provoacă boli deosebit de grave, inclusiv ciuma. Unele exemplare mai robuste au supravieţuit loviturilor de stat, revoluţiilor devastatoare şi exploziilor atomice. În mitologia politică, şobolanul desemnează comunistul, securistul, traseistul, turnătorul.

Potrivit cititorilor în stele şi cartomanţilor, anul 2020 va fi favorabil proiectelor inedite, meseriei de deratizator şi vânzătorilor de capcane. Va fi un an al împlinirilor şi realizărilor personale, dacă eşti adeptul magiei, al plecărilor din ţară, dacă te consideri patriot, şi al autostrăzilor pe hârtie, dacă deţii maşini de jucărie. În 20.20, singurii care vor câştiga şi când vor pierde vor fi politicienii de toate culorile.

În PNL, omul din castelul înalt va dirija tot jocul, dar comoditatea şi lipsa de inspiraţie vor întârzia apariţia rezultatelor. Valetul de pică se va împiedica intenţionat de câteva ori, dar nu-şi va rupe decât coloana vertebrală. La alegeri, cei care au urlat vor tăcea, iar cei care au tăcut vor zbiera ca măgarii. Din ceaţă, se vor ivi personaje noi, ce vor utiliza arme vechi ori personaje vechi ce vor folosi arme noi. 

PSD se va confrunta cu revolte şi atacuri de panică. Regele de bâte va primi câţiva dupaci peste şale, dar certificatul medical eliberat de un spital de stat îi va mai aduce un venit special. La locale, albul va lua locul albastrului, şpăgile vor înlocui proiectele şi blocurile copacii, iar la parlamentare doar doi din marea familie de tolomaci vor rezista electrocutării. Apărătorii interlopilor se vor face că plouă, iar interlopii se vor face că bate vântul. Câţiva se vor întoarce de unde au venit.    

USR va muri pe jumătate. Iubăreaţa damă de cupă nu se va lăsa până nu va încăleca inorogul cel bleg, pe care-l va duce la pierzanie, servindu-i capul pe tavă vânătorului. Cei 14.999 de specialişti vor alerga după cai verzi, fără corn în frunte, dar vor da, din nou, peste cunoştinţele lor, şobolanii. Şi vor încinge vreo două bătute, încheiate cu o horă.

Pro România şi ALDE vor juca solitaire doar cu cărţi negre în carouri, în vreme ce în PMP, un delator, cunoscut ca asul de spade lungi, va încerca un alt bluf, pentru a scoate profit de pe urma marilor ameninţări la adresa omenirii : şaorma fără „h” şi flotele fără oceane. Puţini se vor mai lăsa păcăliţi.

Privind retrospectiv, fiindcă – aşa cum remarca Nostradamus – istoria nu se repetă, dar rămâne totuşi ciclică, în anii anteriori dedicaţi vajnicului sobolan am zice că avantajul a trecut de partea celorlalţi – a şoriceilor. Ei, doar nu v-aţi gândit la imperiala acvilă! În 2008, am votat plin de speranţă PDL, în 1996, plin de încredere, CDR. Nici unii, nici alţii nu au făcut vreo brânză, de fapt au mâncat-o şi pe cea care mai exista!

Şi în 2020, singurii cu adevărat fericiţi vor fi şobolanii. Şi şoriceii.

Comentarii