Prima victorie WTA pentru ieșeanca Andreea Prisăcariu

marți, 18 iulie 2023, 01:50
3 MIN
 Prima victorie WTA pentru ieșeanca Andreea Prisăcariu

Debutul de săptămână a fost fast pentru jucătoarele din România la BCR Iași Open, turneu de categorie WTA 125. Andreea Prisăcariu (23 de ani) și Anca Todoni (18 ani), ambele beneficiare de wild-card, s-au calificat în optimile de finală, victoriile obținute în primul tur la Iași fiind primele pentru cele două sportive în circuitul WTA.

Ieșeanca Andreea Prisăcariu (FOTO), 23 de ani, a învins-o în primul tur pe compatrioata sa Oana Gavrilă, 25 de ani, scor 6-2, 6-3 și va juca în optimi cu favorita 8, slovena Tamara Zidansek. Aceasta din urmă a trecut fără emoții în primul tur de Anastasia Tikhonova, jucătoare venită din calificări, scor 6-4, 6-2.

Oana Gavrilă a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser, după retragerea jucătoarei Kristina Dmitruk, din cauza unei accidentări.
Situată pe locul 472 WTA, Todoni a furnizat o frumoasă surpriză și a învins-o în primul tur pe jucătoarea greacă Despina Papamichail, 30 de ani, numărul 201 mondial, scor 6-4, 6-4.
 
În optimi, Todoni va juca cu elvețianca Jil Teichmann, favorită 6, care a trecut în primul tur de ieșeanca Ilinca Amariei (6-3, 6-1).

Tot luni s-au mai înregistrat rezultatele:

  • Danka Kovinic (Muntenegru, Nr. 4) – Julia Riera (Argentina) 6-3, 6-4;
  • Simona Waltert (Elveția, Nr. 5) – Carol Zhao (Canada) 6-4, 6-2.
De remarcat faptul că meciul Prisăcariu – Gavrilă a fost întrerupt în setul doi din cauza căldurii. La aceeași temperatură, partidele din turneul de la Budapesta, de la aceeași oră, s-au derulat în mod normal.

Cinci românce în programul zilei de marți

Marți sunt programate ultimele zece meciuri din primul tur pe tabloul de simplu. Va fi un afiș cu nu mai puțin de cinci reprezentante ale țării noastre.
Prima va intra pe teren Ana Bogdan, care o va întâlni, pe Central, de la ora 12.00, pe Barbora Palicova, din Cehia.
În al doilea meci de pe arena centrală vor juca Irina Bara și Elsa Jacquemot, din Franța, pentru ca principala favorită, Irina Begu, să o întâlnească, tot pe Terenul Central, în a treia partidă, pe Chloe Paquet, din Franța.
 
Apoi, Gabriela Ruse va juca în al patrulea meci de pe Central în compania jucătoarei elvețiene Conny Perrin, venită din calificări. A cincea româncă care va debuta marți la BCR Iași Open 2023 este Miriam Bulgaru. Jucătoarea noastră va avea o misiune dificilă în compania braziliencei Laura Pigossi, favorită 7, în al doilea meci de pe Terenul 5.

Dar iată programul complet de  marți:

Terenul Central – De la ora 12.00
  • Barbora Palicova (Cehia) – Ana Bogdan (România, Nr. 2)
  • Elsa Jacquemot (Franța) – Irina Bara (România)
  • Irina Begu (România, Nr. 1) – Chloe Paquet (Franța)
  • Conny Perrin (Elveția, Lucky Loser) – Gabriela Ruse (România)
Terenul 5 – De la ora 13.00
  • Polona Hercog (Slovenia) – Reka Luca Jani (Ungaria)
  • Laura Pigossi (Brazilia, 7) – Miriam Bulgaru (România)
  • Panna Udvardy (Ungaria, 3) – Veronika Erjavec (Slovenia, Q)
Terenul 6 – De la ora 13.00
  • Petra Marcinko (Croația) – Ipek Oz (Turcia, Q)
  • Raluka Șerban (Cipru) – Ekaterina Yashina (Q)
  • Darya Astakhova – Elvina Kalieva (SUA).

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii